Inga Stoit
Inga Stoit Nieuws 30 mei 2018

Aha! Heb jij nog geen relatie? Misschien heb je last van sarmassophobia

Vraag jij je af hoe het kan dat je nog single bent? Het zou goed kunnen dat je last hebt van sarmassophobia. Dit is bindingsangst maar dan next level.

Veel van jou vriendinnen verkeren in een relatie maar bij jou heeft het nog niet mogen baten. Hoe kan dat nou toch? Het is niet dat je het niet wil, maar wat liefde betreft gaat er iets mis. Misschien heb jij last van sarmassophobia.

Sarmassophobia

Dit klinkt als iets onwijs heftigs maar dat is het gelukkig niet. Het is een vorm van bindingsangst maar dan net even wat ingewikkelder.

Stel: Jij en je date hebben een romantische avond die uitloopt op gestoei tussen de lakens. Dan is het niet de seks wat jouw doet afschrikken, het is het romantische gedeelte wat de knuffels en de kusjes betreft.

Die liefdevolle aanraking is geeft je een verstikkend gevoel. Je wil ruimte en niet met iemand zijn die ruimte inneemt. Terwijl je je date misschien wel écht leuk vindt.

Praten helpt

Als je dit bekend voorkomt is het misschien handig om dit te delen met de persoon die je leuk vindt. Vertel hem dat je rustig aan wil doen, omdat een relatie je misschien een benauwd gevoel geeft. Laat ook duidelijk weten dat dat niets heeft te maken met de gevoelens die je voor hem hebt.

Wanneer de communicatie goed is tussen jullie, zal je dit enorm doen helpen. Misschien komen jullie er samen wél uit. Misschien, als je je gevoelens deelt met hem, lijkt alles al een stuk minder ingewikkeld. Je hart luchten is doodeng, maar nooit verkeerd. En als hij je niet begrijpt, weet je ook meteen dat jullie geen ware match waren.

Voel je niet verplicht snel te gaan in het datingproces. Laat je niet overhaasten en doe het op je eigen tempo. Het is jouw leven. Jouw liefde. En jouw toekomst. Doe waar je je goed bij voelt en dan kan er niets mis gaan.

Reageer op artikel:
Aha! Heb jij nog geen relatie? Misschien heb je last van sarmassophobia
Sluiten