Emma Plasmans
Emma Plasmans Love & Seks 10 sep 2020
Leestijd: 3 minuten

Dit gebeurt er met je lichaam wanneer je geen seks meer hebt

Seks is misschien wel een van de fijnste en leukste dingen die er bestaan, althans dat is onze mening. Maar wanneer je een tijdje niet meer seksueel actief bent, is dat niet alleen vervelend voor jezelf maar er gebeurt ook het een en ander met je lichaam zonder dat je het door hebt. Enig idee wat? Wij vertellen het je.

Misschien is een avondje quality-time met jezelf in bed nog zo gek nog niet. Lees hier welk speeltje het beste bij je past.

Geen seks meer

Alhoewel het ook zijn voordelen (lees: minder kans op SOA’s, zwangerschap én blaasontsteking) kan hebben om zonder seks door het leven te gaan, is het wel een beetje boring. Maar eerlijk is eerlijk, je wil toch graag van je panda-gedrag af. Helemaal als je de volgende effecten op je lichaam leest die je krijgt wanneer je geen seks meer hebt.

1. Je ervaart meer stress

Mensen die seksueel actief zijn, ervaren minder stress (officieel bewezen). Helemaal wanneer je seks gebruikt om te ontspannen. Het is dus heel logisch dat je je gestresst voelt wanneer je nooit meer seks hebt. Zorg dan dat je je ontspanning elders zoekt.

2. Hartziektes

Eerlijk is eerlijk, seks kan af en toe een prima work-out zijn. Dus wanneer je stopt met seks, kan het zo zijn dat je lichaamsbeweging er een klein beetje op achteruit gaat. En we weten allemaal dat beweging goed voor je hart is. Probeer dus alsnog genoeg te bewegen, zoek bijvoorbeeld de sportschool eens op. Want je gezondheid is alles.

3. Je kan je er minder zelfverzekerd door voelen

Uit een onderzoek blijft dat het regelmatig hebben van seks je zelfvertrouwen vergoot. Dus wanneer je minder vaak seks hebt, je ook minder zelfverzekerd bent. Maar hey, dit is nergens voor nodig. Je bent helemaal goed zoals je bent. Jouw tijd komt wel weer ;-).

4. Hogere pijngrens

Tijdens de seks wordt het stofje oxytocine en het stofje endorfine aangemaakt. Endorfine werkt als een natuurlijke pijnstiller waardoor je sommige pijnlijke dingen wat minder voelt. Wanneer je dus geen seks meer hebt, resulteert dat in een ietwat hogere pijngrens.

5. Je hebt geen glowy huid meer

Je lichaam maakt oestrogeen aan wanneer je seks hebt, en hierdoor gaat je huid mooi glowen (hallo selfmade glow). Daarnaast ga je ook een potje zweten van seks wat ervoor zorgt dat het vuil uit je poriën verdwijnt. Heb je geen seks, dan zul je toch wat vaker een me-time momentje moeten inplannen met al je dag- en nachtcrèmes.

6. Een ware droogte

Hoe meer jij actief bent op seksueel vlak, hoe sneller je nat wordt. De kans bestaat dus, als jij langere tijd geen seks hebt gehad, dat even duurt voordat je vayeey ook ready to go is. Maar ja, wie heeft gezegd dat een extra lang voorspel niet fijn is? Precies ja, niemand. Anders kunnen we ook altijd nog onze grote vriend Mr. Glijmiddel erbij pakken. Niets aan het handje.

Lees ook: Girls on top! 5 x seksstandjes voor als jij bovenop zit en de volledig controle wilt behouden

Reageer op artikel:
Dit gebeurt er met je lichaam wanneer je geen seks meer hebt
Sluiten