Yasmine Esser
Yasmine Esser Love & Seks 17 okt 2018

Geen seks op de eerste date: dit is reden waarom dat echt een sleutel tot succes is

Geen seks op de eerste date. Sinds je alle afleveringen van Sex and the City hebt verslonden, houd je je keurig aan deze favoriete regel van Charlotte. Al blijf je soms trillend van verlangen achter na een afspraakje, je blijft sterk. Maar je doet het niet voor niets, want het werkt écht. Gemakkelijk is het niet, om te wachten. Zoals zelfbeheersing eigenlijk nooit easy is. Niet als je chocolade eet en ook niet met seks. Gaat chocolade beter smaken als je de reep niet in één keer opeet? Daar valt over te twijfelen. Maar het uitstellen van seks maakt je relatie écht beter, zo blijkt uit onderzoek gepubliceerd in the Journals of Family Psychology.

De onderzoekers ondervroegen 2035 heteroseksuele mensen, met een gemiddelde leeftijd van 36 jaar. De deelnemers vertelden onder andere over hun seksuele relaties met hun partner. Ook vertelden ze hoe tevreden ze waren met hun relatie en hoe stabiel de relatie is.

‘Ik moet morgen vroeg op´

Koppels die snel seks hadden – bijvoorbeeld op de eerste date of binnen een maand – waren het meest ontevreden over hun relatie. Terwijl stelletjes die hadden gewacht met seks tot ze getrouwd waren, juist heel happy zijn. Ook opvallend: 40 procent van de ondervraagden had wel eens seks gehad op de eerste of tweede date.

Waarom is het zo dat je beter even kunt wachten om elkaar kleren van het lijf te scheuren? Volgens de onderzoekers nemen mensen die wachten de tijd om te ontdekken of iemand betrouwbaar is. Ook is dan duidelijker hoe iemand communiceert en of de ander dezelfde waarden heeft in het leven. Als je meteen met elkaar de koffer in duikt, kan de rush ervoor zorgen dat je niet meer rationeel kunt nadenken over je relatie.

Zie je in een man een relatiekandidaat? Test dan toch even je wilskracht. Je zult het later dubbel en dwars in kunnen halen…

Live Science

Reageer op artikel:
Geen seks op de eerste date: dit is reden waarom dat echt een sleutel tot succes is
Sluiten