7 x geniale trucjes om alsnog te sporten wanneer je geen tijd hebt

We hebben het maar druk. En er zijn altijd een miljoen andere dingen die we liever doen dan sporten. Omdat een klein beetje lichaamsbeweging toch wel aan te raden is hebben we manieren voor je bedacht waarop je zonder tijd vrij te maken, toch aan je portie lichaamsbeweging komt.

1. Loop wanneer je dat normaal niet zou doen

In plaats van de bus, metro of tram te pakken kun je er ook voor kiezen om een extra stukje te wandelen. Wanneer het hele stuk lopen te ver is zou je één of twee haltes eerder uit kunnen stappen om zo toch nog wat extra lichaamsbeweging te krijgen. Hetzelfde geldt voor wanneer je veel met de auto onderweg bent. Wanneer je je auto een paar straten verderop parkeert maak je op een makkelijke manier wat extra meters. Dit principe kun je toepassen wanneer je maar wilt; op weg naar het werk, met het doen van boodschappen of gewoon simpelweg door te shoppen.

2. Pak de trap in plaats van de lift

Als het makkelijk kan dan doen we dat meestal ook. Maar wanneer je die instelling verandert door bijvoorbeeld eens de trap te nemen in plaats van de lift is dat pure winst. En zoveel tijd scheelt het ook weer niet toch?

3. Een avond flink dansen telt ook

Je kunt lichaamsbeweging ook breder zien dan sporten. Een avond flink dansen in een club is natuurlijk net zo goed als een flinke workout. Leef je lekker uit op de dansvloer en de kilo’s vliegen eraf. Maar niet teveel alcohol drinken aangezien er ook behoorlijk wat calorieën in drank zitten.

4. Maak een romantische wandeling

Één van de leukste manieren om wat gewicht kwijt te raken en tegelijkertijd strakker in je velletje te komen zitten, is door te wandelen. En wat is er leuker dan een fijne bos- of strandwandeling met je vriend? Schop daarom snel je liefste van de bank en ga lekker een paar uurtjes wandelen.

5. Geef je huis een flinke voorjaarsschoonmaak

Ken je dat gevoel, dat je je huis een flinke schrobbeurt wil geven wanneer het eerste lentezonnetje in zicht is? Hou je vooral niet in want met flink poetsen en schrobben sla je twee vliegen in één klap. Ten eerste heb je weer een fris en opgeruimd huis, ten tweede ben je weer een kilootje of wat kwijt.

6. Laat je hond uit (of de buurhond bij gebrek aan een hond)

En dan bedoelen we niet dat je de achterdeur open doet en de hond naar buiten laat. Nee, het is echt de bedoeling dat je Fikkie, Pluto of Snuffie mee uitneemt en een eindje flink gaat wandelen en rennen. Hij blij, jij blij.

7. Last but not least: Een wilde vrijpartij is de fijnste manier om calorieën te verbranden

Dit is natuurlijk de beste manier ever om van je overtollige kilo’s af te komen. Wanneer je een beetje je best doet kun je wel zo’n 400 calorieën per keer verbranden. En je vriend zal je dankbaar zijn voor je enthousiasme.

Reageer op artikel:
7 x geniale trucjes om alsnog te sporten wanneer je geen tijd hebt
Sluiten