Geen zin in een kappersbezoek? Zo knip je in 4 stappen je eigen pony

Het kan echt, je eigen pony knippen. Maar het is helaas niet zo gemakkelijk als gewoon maar de schaar erin zetten en een rechte lijn knippen. Helemaal zin in iets anders, een echte daredevil of gewoon geen zin om weer 50 euro te betalen voor het bijknippen van je pony? Lees dan hoe je het gewoon prima zelf kunt doen:

Voordat we beginnen:

Haal even diep adem. Is dit echt iets wat je wil? Een pony weer lang laten groeien is namelijk een behoorlijke kriem. Toch nog steeds wild van het idee? Wij ook, en zo doe je het:

1. Een goede schaar

No way jose dat je de keukenschaar erbij gaat pakken. Zorg dat je een echte kappersschaar bij de hand hebt, anders is het een absolute no go.

2. Drogen en kammen

Zorg eerst dat je je haar goed hebt gedroogd. Nat haar oogt namelijk langer dan droog haar, en je wil alles behalve er achter komen dat je je pony te kort hebt geknipt. Terug is dan namelijk onmogelijk. Pak vervolgens een kam met gewone tanden en kam het haar dat je wil gaan knippen. Gebruik niet een kam met super fijne tanden, want hiermee ‘plat’ je het haar als het ware teveel. Ook dan kom je niet uit op het gewenste resultaat.

3. Begin rustig

Het belangrijkste is dat je de boel uitmeet voordat je begint. Knip ook zeker niet in een keer de lengte die je denkt te verlangen. Zorg dat je ze eerst ruim te lang knipt, waardoor je een beetje gevoel kunt krijgen voor het knippen met de schaar en wat het doet met je haar. Werk vervolgens voorzichtig naar boven.

4. Vanuit een hoek

Knip je pony vanuit een hoek. Dus in plaats van dat je een rechte lijn knipt, knip je je plukjes voorzichtig in. Je houdt je schaar dus schuin en knipt schuin een semi rechte pony. Verlang je toch meer naar een kaarsrechte pony? Ga dan hetzelfde te werk en knip pas helemaal op het einde de ingeknipt puntjes tot één rechte lijn.

P.S: Een wilde pony valt makkelijker te knippen dan een strakke. Aangezien je er niet vóór staat, raden we je stiekem aan om voor een écht strakke pony even langs je kapper te wippen.

Reageer op artikel:
Geen zin in een kappersbezoek? Zo knip je in 4 stappen je eigen pony
Sluiten