Geen zin om te koken? Hier kun je gezonde maaltijden bestellen en laten thuisbezorgen

Als je laat thuis komt, moe bent, of gewoon om een willekeurige reden geen zin hebt om te koken, kun je verschillende dingen doen. Je kunt zielig alleen brood met pindakaas eten, je kunt een vette hap laten bezorgen óf je bestelt een gezonde, voedzame maaltijd. Net zo makkelijk en minstens net zo lekker. Wij selecteerden zes plekken voor fast food zonder schuldgevoel.

Tante Bep

Deze bezorgdienst voorziet mensen die van lekker eten houden in de drie grote steden van Nederland van een goede maaltijd. Tante Bep selecteert alleen de betere restaurants en traiteurs als partner. Het aanbod verschilt dagelijks. In Den Haag kun je bijvoorbeeld een maaltijd van Yoshi Bento, Simon de Vogel of Hoender en Hop laten komen.

Cook-ing

In Groningen bereidt Inge Janknegt van Cook-ing iedere werkdag pure, gezonde maaltijden. Ze kookt zo veel mogelijk biologisch en met gebruik van seizoensproducten. Naast maaltijden – bijvoorbeeld linzencurry met regenboog wortel – is er dagelijks een wisselend aanbod aan toetjes, taarten, muesli, drankjes en ander lekkers. Je hoeft thuis de maaltijd alleen nog maar op te warmen in de oven, zodat je meer tijd overhoudt voor jezelf, je lover en vriendinnen.

Doormeal

DoorMeal van Hannah Vreugdenhil laat elke dag tussen de drie en negen complete maaltijden door chefs bereiden. Denk bijvoorbeeld aan een tonijntataki, zalm op een stick of steak met friet van zoete aardappel. Bij DoorMeal weet je precies wat je eet. Dat laatste gerecht bevat namelijk 478 calorieën, 39,10 gram koolhydraten, 34 gram eiwitten, 187 gram vetten en 8,7 gram vezels.

Marleen Kookt

Elke werkdag maakt bezorgdienst Marleen Kookt gezonde, lekkere en verse maaltijden die ze bezorgt in Amsterdam en Amstelveen. Gezond betekent hier: véél groente. Je kunt je opgeven voor de menumail, zodat je weet wat de chefs van Marleen Kookt de komende week gaan klaarmaken.

Tring Tring

Zoals de naam al doet vermoeden, brengt deze bezorgdienst je maaltijd op de fiets. Ook nog eens goed voor het milieu dus. TringTring werkt niet met echte fietskoeriers, maar stuurt Amsterdammers die wat willen bijverdienen op de hongerige klanten af. Restaurants als Sla en Vegabond zijn aangesloten.

Foodora

Eindelijk in Nederland: Foodora. De dienst – wederom met fietsende bezorgers – is actief in twaalf landen en is dit jaar in Nederland van start gegaan. Omdat Foodora nieuw is, is het momenteel alleen mogelijk om in Amsterdam eten te laten bezorgen. Je kunt kiezen uit restaurants als Holy Ravioli, Braai en JuiceBrothers.

LEES OOK: Healthfans opgelet: dit is de waarheid over biologisch eten

Reageer op artikel:
Geen zin om te koken? Hier kun je gezonde maaltijden bestellen en laten thuisbezorgen
Sluiten