Omani McDaniels
Omani McDaniels Nieuws 2 jun 2018

Gefopt! Je hoeft helemaal niet ongesteld te worden blijkt nu

Ongesteldheid hoort bij het vrouwzijn. Elke maand moeten we dealen met tampons, maandverband, kramp, hormonale uitspattingen en opletten dat je niet doorlekt. Toch hoeft dat eigenlijk allemaal niet. We hoeven die maandelijkse last helemaal niet te hebben. Ongesteldheid is zó 2015.

Geen vereiste

Sommige vrouwen hebben een hevige flow en andere hebben weer last van een puistenaanval, maar geen ongesteldheid gaat ongemerkt voorbij. Het is alleen een beetje frappant dat de vrouwen die aan de pil zijn, überhaupt de maandelijkse last nog ervaren. Het hoeft namelijk helemaal niet.

Voor vrouwen die de pil en nuvaring als anticonceptie gebruiken is een stopweek helemaal niet nodig. Die ongesteldheid is namelijk een ‘valse’ ongesteldheid. Een klein cadeautje van je vagina, om je te laten weten dat je niet alleen bent. Of je te laten weten dat je echt vrouw bent, maar als het goed is wist je dat al.

Onverstoorde maanden

De pil is bedacht door een christelijke man, die hoopte dat de paus misschien een oogje toe zou knijpen en anticonceptie toe zou laten, omdat vrouwen nog hun maandelijkse menstruatie behielden. Nou, dat idee is mooi helemaal in de soep gelopen. En jaren later zitten we nog met een stopweek.

Er zijn vrouwen die al kiezen voor een leven zonder bloederige bedoening, maar het idee blijft bij veel vrouwen dat het niet goed is om je ongesteldheid over te slaan. Het voelt voor hen natuurlijker om elke maand met tampons aan te slag te gaan. Maar het blijft gefakte ongesteldheid, want er vindt helemaal geen eisprong plaats. Waardoor het proces van de dikke baarmoederwand afbreken en afstoten ook niet nodig is.

Ongesteldheid komt nooit echt goed uit. Dates kunnen soms niet aflopen zoals je wilt, vakanties kunnen er minder leuk door worden en een lichte broek dragen is riskant. Mocht je schoon genoeg hebben van de zooi, dan zou je ervoor kunnen kiezen om het over te slaan. Ongesteld is zó niet meer van deze tijd. Bye Felicia.

LEES OOK: Excuse me? Dit is hoe duur het is om ongesteld te zijn

npr

Reageer op artikel:
Gefopt! Je hoeft helemaal niet ongesteld te worden blijkt nu
Sluiten