Anne Schwaighofer
Anne Schwaighofer Beauty en Style 24 nov 2020
Leestijd: 3 minuten

Wil je weten: dít zijn de meest gegoogelde skincare-ingrediënten 2020

We leren steeds meer over skincare en willen weten wat er in de producten zit die we op onze huid smeren. Er zijn zó veel ingrediënten – van retinol en AHA, tot vitamine C. Soms zijn wij even de weg kwijt, wat is ook alweer wat? Aan de hand van de meest gegoogelde skincare-ingrediënten van 2020 zetten we alles voor je op een rijtje.

Hopelijk wordt zo alles duidelijk.

Meest gegoogelde skincare-ingrediënten

Nadat je je huidtype, de problemen waar je tegenaan loopt én routine hebt bepaald – moet je producten kiezen die je gaat gebruiken. Het internet loopt over van de skincareproducten. Waar begin je met zoeken?

Misschien helpt het om te weten wat andere skincare-lovers opgezocht hebben op Google. Aan de hand hiervan kunnen we je uitleggen wat de voor- en nadelen van de skincare-ingrediënten zijn:

1. Vitamine C

Hoog bovenaan staat: Vitamine C. Hier is ongeveer 1,211,000 keer op gezocht (en het blijft maar stijgen). Vitamine C is een antioxidant dat als een soort schild werkt tegen schade van buitenaf. Daarnaast zorgt het ervoor dat je een soort natuurlijk glow krijgt en dit skincare-ingrediënt maakt je huid meer even.

Zoek niet verder, hier hebben we een aantal serums met vitamine C op een rijtje gezet.

2. Het skincare-ingrediënt: Retinol

Retinol ook wel bekend als vitamine A wordt gezien als een wondermiddel door dermatologen. Het verdeelt pigment gelijkmatig over je huid, werkt tegen acne en acnelittekens, daarnaast stimuleert het celgroei wat weer lijdt tot minder rimpels (in de toekomst). Experts raden wel aan dat je met een milde variant begint, het kan namelijk ook best schadelijk zijn voor je huid in té heftige vormen.

3. Wonderolie

Wonderolie (ook wel castorolie) is gemaakt van de vrucht van de wonderboom. Het is 100% natuurlijk en is goed voor je haar en huid. Het is voornamelijk bekend als wenkbrauwolie, dat stimuleert de groei van je wenkbrauwen.

4. Het skincare-ingrediënt: Hyaluronic acid

Dit skincare-ingrediënt is voornamelijk bekend als je opzoek bent naar hydratatie van je huid. Eén molecuul kan meer dan 1000x zijn eigen gewicht in water dragen en het houdt water was in je huid. De laatste jaren is dit ingrediënt steeds populairder geworden.

5. Squalan

Squalan is een ander ingrediënt dat bedoelt is om hydratatie te stimuleren. Naast hydratatie helpt dit skincare-ingrediënt ook voor het sterker maken van je huid en het verminderen van roodheid van je huid. Je kan het zelfs ook voor je haar gebruiken.

6. Salicylic acid

Heb je last van een vette huid? Of heb je vaak hormonale onzuiverheden? Dan kan dit skincare-ingrediënt de oplossing zijn voor jouw. Het exfolieert, zorgt ervoor dat alle oude huidcellen worden verwijdert en helpt tegen verstopte poriën.

7. Witch hazel

Dit 100% natuurlijke product is afkomstig van een plant. Witch hazel olie kan je vette huid verminderen, wel moet je opletten dat het je huid niet te erg uitdroogt. Experts vertellen dat je het moet vermijden als je last hebt van een dunne huid met veel acne en littekens.

8. Niacinamide

Niacinamide heeft een hele lijst aan voordelen. Het versterkt je huid, zorgt voor een soort schild op je huid tegen viezigheden en werkt ontstekingsremmend. Het is een skincare wondermiddel dat werkt voor elk huidtype.

Deze lijst bevat al onze favoriete niacinamide serums.

9. Ceramides

Ceramides zit al natuurlijk in je huid en zorgt voor een gezonde en sterke huid, als je dit skincare-ingrediënt extra toevoegt in je skincare-routine worden de voordelen versterkt. Het is een heel goed product voor iemand met eczema, rosacea, psoriasis of een droge huid.

10. Lactic acid

Lactic acid maakt deel uit van de AHA familie. Lactic acid stimuleert celvorming waardoor het zorgt voor een even huid. Daarnaast zorgt het voor een juiste balans in de hydratatie van je huid.

Reageer op artikel:
Wil je weten: dít zijn de meest gegoogelde skincare-ingrediënten 2020
Sluiten