Redactie
Redactie Love 26 aug 2020

Hoe houden powercouples hun relatie sterk? Dit zijn hun 7 geheimen

Je kent ze vast wel: het powercouple dat er altijd zo gelukkig uitziet samen dat je je bijna niet kunt voorstellen dat ze ooit ruzie hebben met elkaar. We kunnen je alvast verklappen dat ze ongetwijfeld wél onenigheid met elkaar hebben. Wat we je ook kunnen vertellen is wat hun geheimen zijn voor hun sterke, stabiele relatie.

Als je niets liever wil dan een serieuze, fijne relatie hebben, dan willen we graag de volgende zeven relatie geheimen met je delen. Lees en leer, misschien heb je er wat aan om je nog meer verbonden te voelen met je lover.

De geheimen achter een goede relatie

Wat zouden sterke koppels anders doen dan minder sterke koppels? De Amerikaanse psycholoog John Gottman schreef een boek over dé zeven geheimen. Wie weet dat de geheimen het antwoord zijn waarnaar je op zoek bent:

1. Zorg dat je je partner goed kent

Volgens John Gottman zijn gelukkige koppels goed op de hoogte van elkaars leven. In je brein heb je een speciaal documentje met alle relevante informatie over het leven van je partner. Van zijn/haar favoriete film tot dingen die je liefde gestrest maken: je hebt het opgeslagen in dit stukje brein.

2. Heb respect voor elkaar

Eén van de geheimen voor een sterke relatie is respect voor elkaar hebben. Daarnaast is het belangrijk om positief naar elkaar te kijken. Liefde en bewondering voor elkaar hebben zorgt er mede voor dat je een gelukkig koppel bent. Als deze twee elementen ontbreken is je relatie gedoemd te mislukken.

3. Houd de romantiek in de relatie

In een gelukkige relatie zonder je je niet af als het even niet goed gaat, maar kom je juist naar elkaar toe. Laat je partner weten hoe erg je hem/haar waardeert. Het hoeft geen Valentijnsdag te zijn om iets liefs te zeggen. Nee, juist in de sleur van het dagelijkse leven is dit heel belangrijk. Stuur eens een lieve voicememo en luister als je partner iets wil zeggen.

4. Laat je partner jou beïnvloeden

Je partner je mening of een bepaalde keuze laten beïnvloeden bedoelen we niet op een manier waarop hij/zij alle touwtjes in handen houdt. Maar juist dat je kiest voor jullie als team en niet jij als individu. Gelukkige koppels maken namelijk samen belangrijke keuzes met respect voor elkaar.

5. Los jullie problemen op

Volgens Gottman zijn er twee soorten problemen die je kunt hebben in een relatie. Simpel gezegd zijn er problemen die je kunt oplossen en problemen die je niet kunt oplossen. Bepaal eerst welk probleem in welke categorie valt. De problemen die je wél kunt oplossen, los je vervolgens op.

6. Help elkaars dromen uitkomen

Gottman zegt dat gelukkige koppels geloven in elkaars dromen waarmaken en elkaar daarin steunen. Is er een conflict in de relatie? Dan kan het zijn dat dit ontstaat omdat iemand een bepaalde droom niet uit kan laten komen. Kom erachter welke droom of dromen een conflict veroorzaken, praat erover, neem een break van het gesprek als het nodig is en kom tot een gezamenlijke oplossing.

7. Deel dezelfde visie

Het laatste geheim van een goede relatie is het delen van dezelfde visie. Als partners ben je een team waarbij er ruimte hoort te zijn voor jullie visie en dromen. Een relatie hebben betekent ook klikken op spiritueel niveau. Als je dezelfde levensvisie hebt en aan dezelfde zaken waarde hecht, ben je een sterk koppel.

Meer over de liefde:

  • Hoe je de vonk in je relatie terugbrengt als je je begint te vervelen
  • Mannen opgelet! Dit is hoe wij vrouwen nu écht behandeld willen worden
  • 8 onwijs lieve dingen die jij doet in de naam der liefde
  • Reageer op artikel:
    Hoe houden powercouples hun relatie sterk? Dit zijn hun 7 geheimen
    Sluiten