Ook altijd last van een geïrriteerde huid na het scheren? Nu niet meer

Scheren, het blijft iets wat we waarschijnlijk ons hele leven zullen moeten doen. Heb je na het scheren altijd last van een geïrriteerde huid? Zo kun je dat voorkomen:

First things first

Scheer jezelf onder de douche. Zorg ervoor dat je pas scheert aan het einde van je douchebeurt, omdat je huid zacht wordt door het warme water. Gebruik scheerschuim die bij jouw huid past. Er zijn tegenwoordig vele soorten scheerschuim die elk een andere werking hebben. Gebruik altijd een scherp mesje. Botte mesjes zorgen juist voor wondjes en irritaties tijdens het scheren.

Weer eens wat anders

Heb je geen scheerschuim in huis? Een conditioner werkt ook perfect, deze maakt je huid en haartjes net zo zacht als een scheerschuim.

Scrubben

Voordat je daadwerkelijk gaat scheren is het fijn om eerst je huid goed te scrubben. Zo verwijder je dode huidcellen en heb je een nóg zachter eindresultaat.

Niet wrijven maar deppen

Belangrijk is om na het douchen je huid niet droog te wrijven met een handdoek, maar droog te deppen. Het wrijven met een handdoek zorgt namelijk voor een geïrriteerde huid.

Ice baby

Heb je na het scheren veel last van jeuk en zelfs uitslag? Koel je huid met ijs. Zo demp je het branderige, jeukende gevoel en komt je huid wat tot rust.

Smeren

Finally, smeer je huid goed in met een hydraterende crème. Zo vul je de vochtbalans van je huid weer aan om een droge huid te voorkomen.

Nu ben jij helemaal summerproof om jou sexy benen op het strand te gaan showen.

Reageer op artikel:
Ook altijd last van een geïrriteerde huid na het scheren? Nu niet meer
Sluiten