Anne-Flore Muller
Anne-Flore Muller Body & Mind 13 augustus 2018

Gek op kerst? Dan ben je gelukkiger dan mensen die niet van het decemberfeest houden

Ben je de dagen tot kerst al aan het aftellen? Als jij leeft voor kerst en alles wat glittert en schittert, dan hebben we goed nieuws voor je. Want mensen die gek zijn op kerst, schijnen gelukkiger te zijn dan mensen die niet warm worden van de decembermaand.

Kerst maakt gelukkig?

Zodra je ‘All I want for Christmas’ op de radio hoort, maakt jouw hart een sprongetje. Je kunt niet wachten tot je de kerstboom weer in huis kunt halen. Het optuigen ervan is een feestje voor jou. En je bent nú al aan het nadenken over het kerstmenu.

Onderzoek

Overdreven? Misschien. Maar volgens een recente studie, blijkt dat je dit gevoel vooral niet moet onderdrukken. Uit het onderzoek komt naar voren dat mensen die hun kerstversiering al heel vroeg ophangen, over het algemeen gelukkigere mensen zijn.

Vriendelijker en gezelliger

Het onderzoek wijst verder uit dat huishoudens waar al vroeg kerstversiering hing, als open, gezellig en verwelkomend worden ervaren. En dit effect werkt dus door op de inwoners van de versierde huizen. Want ook zij zouden volgens het onderzoek als vriendelijker worden bevonden.

Dus. Steek jouw liefde voor kerst vooral niet onder stoelen of banken. En zoek jouw kerstoutfit gewoon al uit. Ook al is het buiten nog hartje zomer- je bent in ieder geval gelukkig.

Wow! Als je deze 4 dagen rond Kerstmis vrij neemt, heb je 12 dagen vakantie

Pretty52Science Direct

Reageer op artikel:
Gek op kerst? Dan ben je gelukkiger dan mensen die niet van het decemberfeest houden
Sluiten