Rosa Tettero
Rosa Tettero Life 23 sep 2018

9 x herkenbaar als je ook helemaal gek bent op truffel

Truffel is ver-ruk-ke-lijk. Wat zeggen we? Het is het beste op aarde. In je risotto, op je pizza en met je frietjes. Wij brengen een ode aan de lekkerste champignon die er bestaat. En gaan vanavond sowieso truffel eten. Want nu krijgen we het niet meer uit ons hoofd. Dit herken jij ook als je gek bent op truffel:

1. De truffel geur kun je niet weerstaan

Zodra je een restaurant in wandelt en een bord met verse pasta en truffel langs je neus komt dan loopt het water je in de mond. Je kijkt vervolgens waar het bord naartoe gaat en kan je ogen er niet vanaf houden. Dit is wat jij gaat bestellen. Hé, was er nu iemand tegen je aan het praten?

2. Je eet je friet met truffelmayonaise

Zoete aardappelfrietjes met truffelmayo? Wie dit heeft verzonnen verdient een nobelprijs. Jij bent even op een heel andere wereld wanneer het eerste frietje met toefje truffelmayonaise jouw mond bereikt. Dit kun je serieus wel elke dag eten. De hemel op aarde.

3. Je scant de kaart tot je hét vindt

Staat er iets met truffel op de menukaart? Dan is er geen twijfel meer mogelijk. Dat is het gerecht wat jij gaat eten. En staat het er niet op? Dan vraag je toch even vriendelijk aan de ober of iets met truffelolie of truffelmayonaise mogelijk is. Want jij bent fan.

4. Truffelmayonaise staat dan ook standaard in je koelkast

Je krijgt een lichte hartverzakking zodra je ziet dat jouw truffelmayonaise op is. Daarom snel je naar de Appie en sla je nieuwe potjes in. Truffelmayonaise kan namelijk bij elk gerecht en eet je het liefst elke dag. Het is jouw ultieme koelkast musthave.

5. Je houdt niet zo van champignons maar truffel is fantastisch

Hoewel truffel natuurlijk een champignon is, komt de truffel niet in de buurt van de smaak van de gewone champignon. De truffel is fantastisch, speciaal, goddelijk.

6. Je kunt jou wakker maken voor truffelmayo

Wat zeggen we? We kunnen jou eigenlijk voor álles wakker maken als er een truffelsmaak aan zit. Niet gek dat je regelmatig over eten met de geliefde truffel droomt. Je grootste liefde.

7. Je salade smaakt het lekkerst met truffelolie

En elke keer als je de keuken in loopt dan gaat die fles weer even open en loop je minstens een minuut te ruiken als een gekkie. Maar die geur, onweerstaanbaar.

8. Je baalt als er op de carpaccio olijfolie zit

Wanneer je carpaccio voorgeschoteld krijgt dan hoop je natuurlijk op truffelmayonaise. Dat is namelijk het beste voorgerecht ever. Je bent dan ook een tikkeltje teleurgesteld zodra er gewoon olijfolie op zit. Misschien volgende keer stiekem je eigen potje meenemen, just in case.

9. Italië is je favoriete vakantieland

Want: Truffle everywhere. Pizza, risotto, pasta. Alleen al voor het eten wil je er naartoe. Wat eten we vanavond?

Hier word je waarschijnlijk ook erg blij van: Er bestaan chips met kaviaar- en truffelsmaak voor als je fancy wil snacken

Reageer op artikel:
9 x herkenbaar als je ook helemaal gek bent op truffel
Sluiten