Renée
Renée | LinkedIn Nieuws 17 apr 2018

De wetenschap heeft gesproken: Geld aan vriendinnen uitgeven maakt je gelukkig

Stuur jij weleens een berichtje om 2 euro terug te krijgen? Dan is het tijd om de tatta-tijden uit te zwaaien. Uit onderzoek blijkt namelijk dat geld aan vriendinnen uitgeven je een gelukkiger mens maakt.

Eerlijk is eerlijk, we willen allemaal gelukkig en vrolijk zijn. Daarom is het helemaal geen slecht idee om geld aan vriendinnen uit te geven. Tijd met je vriendinnen doorbrengen + iets leuks doen = een fantastisch idee.

Geld aan vriendinnen uitgeven

Zwitserse onderzoekers beweren dus dat geld aan vriendinnen uitgeven gelijk staat aan gelukkig zijn. Maar hoe zit dat dan? Laten we bij het begin beginnen.

Voor het onderzoek werden twee groepen gemaakt van 25 personen. De ene groep moest iedere week 25 Zwitserse frank uitgeven aan vriendinnen, de andere groep hield het voor zichzelf. Al snel bleek dat de gulle gevers gelukkiger waren dan de groep die het geld in eigen zak staken.

Gelukkig zijn

Iets nieuws voor jezelf kopen is natuurlijk leuk, maar het is stiekem nóg leuker om een cadeau aan je bestie te geven. Of om haar een keer te trakteren. Dat blijkt ook uit het onderzoek: geld uitgeven aan vriendinnen was een mega boost als het gaat om hoe gelukkig de groep zich voelde.

Tijdens een MRI-scan werd er ook nog gekeken naar welk deel van je brein geactiveerd wordt als je denkt aan geld uitgeven aan vriendinnen. Lang verhaal kort: er is dan een verhoogde activiteit in het deel van de hersenen die gelinkt is aan vrijgevigheid en geluk.

Nodig je vriendinnen dus maar uit en laat die euro’s rollen.

Reageer op artikel:
De wetenschap heeft gesproken: Geld aan vriendinnen uitgeven maakt je gelukkig
Sluiten