Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 5 okt 2017

Geld verdienen met bier drinken? Jij kunt het doen als je de nieuwe biertester wordt

Voordat de maand eindigt is je geld vaak allang op. Uitgegeven aan make-up, etentjes en aan borrels. Maar werken zodat je geld kunt verdienen om bier te drinken hoeft voortaan niet meer. Want als je biertester wordt, is biertjes nuttigen de manier om je bankrekening te spekken.

Als je dol bent op bier drinken, dan is dit echt jouw ultieme droombaan. De Universiteit van Nottingham is namelijk op zoek naar een professionele bier drinker.

Wees niet bang als je denkt dat je op hoog niveau over je lievelingsdrankje moet converseren. Ervaring in bier proeven is namelijk geen vereiste. Maar het is natuurlijk wel prettig als je ervaring hebt met bier drinken in het algemeen.

Wat is jouw baan? Oh, ik ben professioneel bierdrinker

Als je wordt aangenomen zal je een training krijgen in bierproeven. Want het gouden brouwsel tot je nemen is ingewikkelder dan je misschien denkt.

’Bier is een complex product met veel complexe smaken. Soms duurt het wel vijftig keer voordat iemand een specifiek biertje kan identificeren,’ zegt Marit Nijman van de universiteit tegen the Nottingham Post.

Uiteindelijk zul je niet alleen kunnen zeggen of je een pilsje lekker vindt, maar zul je ook alle nuances in de smaak kunnen onderscheiden. Waarom dat belangrijk is? Omdat de universiteit onderzoekt of de smaak en het aroma van bier veranderen als het alcoholpercentage verandert. Ook willen de onderzoekers weten of bier door de tijd heen anders gaat smaken.

Droombaan: Je kunt biertester worden

Je zult een paar uur per week bier gaan drinken. En de rest van de tijd kun je, tja, met je vriendinnen naar de kroeg.

Interesse? Stuur dan een mailtje naar [email protected] en wie weet bij jij straks professioneel drinker.

Vond je dit artikel leuk? Dan wil je dit misschien ook lezen:
Halleluja! Bier kan je helpen afvallen

Reageer op artikel:
Geld verdienen met bier drinken? Jij kunt het doen als je de nieuwe biertester wordt
Sluiten