Alles wat je wilt weten over gellak
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.beautify.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2018%2F08%2Fgellak-1.jpg)
Stel, je gaat op vakantie en je hebt geen zin om naar je manicure om te kijken. Of je vindt het überhaupt belangrijk dat je handen er verzorgd uitzien, maar je hebt niet de behoefte om iedere vier dagen je nagels te lakken. Dan biedt gellak een goede oplossing. Met zo’n lak op je nagels zien je handen er verzorgd uit en hoef je maar eens in de twee à drie weken terug voor een nieuw lakje op je nagels.
Gellak is fantastisch om meerdere redenen. Ben je op zoek naar een lak die lang blijft zitten, mooi blijft glanzen en niet gaat chippen? Dan is gellak precies wat je in je leven nodig hebt. In dit overzicht deelt Beautify alles met je wat je wilt weten.
Want voor je gel op je nagels probeert wil je waarschijnlijk wel het één en ander weten over dit onderwerp. Is gellak bijvoorbeeld slecht voor je nagels? En wat is het verschil tussen gel en acrylnagels?
Alles wat je wilt weten over gellak
Beautify praat je bij over het onderwerp. Wij zochten voor je uit wat het precies is en of het slecht voor je nagels is. Maar ook wat voor soorten er zijn, hoe je het zelf kunt verwijderen – handig! – en de voordelen van deze lak.
Is gellak slecht voor je nagels?
Je hebt vast weleens gehoord dat het niet altijd even goed is voor je nagels als je acryl laat zetten. Maar hoe zit dat met gel? Is dat schadelijk voor je nagels? Moet je af en toe een break nemen? Ja en nee. Het ligt aan je nagels en hoe je ermee omgaat.
Zo is het bijvoorbeeld funest voor je nagellak als de gel loslaat en je eraan gaat ‘pulken’. Pulken wordt namelijk in veel gevallen trekken. Als je de gellak eraf trekt, is de kans heel groot dat je hiermee je nagelbed beschadigt. En da’s dus niet per se heel goed voor je nagel. Mocht je meer willen lezen over gel nagellak, wat het precies is en of het schadelijk is, raden we je vooral aan om verder te lezen. Zie hiervoor -> Manicure 101: wat is gellak nou eigenlijk en is het echt zo slecht voor je nagels? (Lees meer)
Verschillende soorten gel
Er zijn heel wat verschillende soorten gellak en dat zie je ook als je op zoek bent naar een nagelsalon. De ene salon werkt met OPI, de andere salon misschien met CND of Shellac. Sommige merken kun je thuis ook gebruiken, andere merken zijn alleen verkrijgbaar voor professionals. Genoeg materiaal om je eens in te verdiepen. Zie ook -> Dit zijn de verschillende soorten gellak die jij wilt hebben (Lees meer)
Gellak verwijderen
Gellak verwijderen is een hele klus. We raden je aan om dit aan professionals over te laten, vooral als je nog niet zo ervaren bent met gel. Mocht je het echt per se zelf willen doen, omdat je bijvoorbeeld geen tijd hebt om naar de salon te gaan, dan hebben we uiteraard wel tips voor je.
Maar let echt goed op, want het is zonde om je nagels te beschadigen. Voor alle tips verwijzen we je graag naar een artikel dat we hebben geschreven over je gellak verwijderen. In dat artikel kom je erachter hoe je de lak van je nagels krijgt zonder het te beschadigen. Zie hiervoor -> Zó verwijder je gellak zonder je nagels te beschadigen (Lees meer)
Mocht je interesse hebben in meer methodes om de lak te verwijderen, dan hebben we nog meer informatie voor je opgezocht. Misschien heb je helemaal geen aceton in huis, maar wil je wel de lak van je nagels. Geen probleem. Lees in dit artikel over de drie beste manieren om gellak te verwijderen.
Zelf gel aanbrengen
Iedere paar weken je nagels laten doen door een professional kan flink in de papieren lopen. Iets met wie mooi wil zijn, moet pijn lijden… in de eh, portemonnee? Als je dat niet ziet zitten kun je zelf een kit aanschaffen om je nagels te doen. Het is even oefenen, maar als je de juiste producten hebt kun je in een hamdomdraai een salonresultaat krijgen, maar dan thuis. En oké, waarschijnlijk duurt het iets langer.
Voor de geïnteresseerden hebben we een artikel geschreven hoe je zelf gellak aanbrengt. Mocht je altijd al willen weten hoe en wat, lees dan verder. Zie -> Hoe kun je zelf gellak aanbrengen? Zo doe je het in een handomdraai (Lees meer)
Het verschil tussen gellak en acrynagels
Twijfel je of je beter gellak kunt boeken of het laten zetten van acrylnagels? Dan begrijpen we dat je nogal wat vragen hebt. Voordat de keuzestress toeslaat, is het belangrijk om je eerst in te lezen over het onderwerp. Zo kom je er snel genoeg achter welke van de twee nu eigenlijk het beste bij je past.
Zo is acryl bijvoorbeeld top voor nagelbijters. Het kan je helpen om hiermee te stoppen, omdat je niet meer op je natuurlijke nagel kunt bijten. Daarnaast blijft acryl tot vier weken zitten en gellak korter. Aan de andere kant is het wel een stuk prijziger.
Gel nagellak is eigenlijk nagellak dat langer en mooier blijft zitten. Eén van de voordelen is dat het op je natuurlijke nagel wordt aangebracht, waardoor je een natuurlijk resultaat krijgt. Als je daarvan houdt, is gel misschien wel wat voor jou. Een nadeel is dat gellak snel uitgroeit als je nagels hard groeien. Je kunt de gel niet ‘opvullen’ of ‘bijwerken’, wat voor sommigen dan weer een minpunt is.
Voor alle informatie zie -> Gellak versus acrylnagels: de verschillen en voordelen op een rij (Lees meer)