Dit hebben we altijd al willen weten: zo verwijder je gellak gemakkelijk thuis

Wie is er niet gek op gellak? Het blijft lang én mooi zitten zodat jij geen omkijken meer naar je handen hebt. Het verwijderen is een ander verhaal. Tenzij je het door de nagelstyliste laat doen, worden jouw nagels er vaak niet mooier op. Met deze handige tips fix jij het makkelijk zelf zonder de bank af te komen.

Zelf gellak verwijderen

Met deze stappen haal je het er gemakkelijk af.

Stap 1: Aan de slag met een vijl

Allereerst ga je aan de slag met een buff-vijl (zo’n vierkant blok). Vijl hiermee over de nagellak, maar pas op voor je nagelriemen en velletjes. Dit haalt het bovenste laagje van de gel eraf waardoor de remover dieper kan doordringen en het dus makkelijker loslaat.

Stap 2: Wikkel je vingers in

Voor je hiermee begint kun je het beste eerst alle huid rondom je nagels insmeren met vaseline. Hiermee voorkom je dat je huid uitdroogt van de remover. Gebruik voor het verwijderen van de gellak een remover met aceton erin. Eentje zonder kan namelijk niet op tegen de gellak. Knip wattenschijfjes in tien vierkante stukjes (voor iedere nagel één) en zorg voor tien stukjes aluminiumfolie. Week de watjes in de nagellakremover en wikkel ze rond je vingers. Dek het af met het aluminiumfolie en druk ze goed dicht. Net zoals je normaal in de salon wel eens ziet gebeuren.

Stap 3: Haal de nagellak eraf

Na een minuut of tien tot vijftien is het tijd om je vingers weer te bevrijden. Geen paniek als je gellak er nu nog op zit. Het is in ieder geval zacht geworden, waardoor je met een bokkenpootje het er voorzichtig (we herhalen: voorzichtig) af kunt duwen.

Stap 4: Verzorg je handen

Als alle gellak van je vingers is, is het zaak om je nagels goed te verzorgen. Door aceton worden ze namelijk snel broos en dat willen we juist voorkomen. Masseer op iedere vinger een druppel rijke olie in je nagel en nagelriem. Dit kan amandelolie zijn, maar ook een speciale nagelolie. Eventueel kun je ook nog een nagelverharder aanbrengen. Even afmaken met een handcrème en je bent helemaal klaar.

Ons advies: gun je nagels wat rust en wacht een dag (of liefst een paar) voor je weer een nieuw lakje aanbrengt.

Lees meer over nagellak: