wpk-admin
wpk-admin Nieuws 5 aug 2017

Geloof het of niet: Augurken met chocolade zijn tegenwoordig een ding

Kon je onlangs nog lezen dat een voedingsspecialist uit het Australische Melbourne kaas en chocolade samenvoegde tot een heuse chocoladekaas, is er nu weer een nieuwe, bizarre snackcombinatie in het leven geroepen. Dit keer wordt de zoete smaak van chocolade niet gekoppeld aan kaas, maar aan het zure karakter van augurken. Lekker dippen geblazen? Wij vragen het ons af.

Alles wat je nodig hebt voor dit zoetzure samenspel zijn augurken, suiker, chocolade, kokosolie en zeezout. Eerst snijd je de augurken in schijfjes en bestrooi je ze met wat suiker. Behoorlijk wat suiker. Als je dat gedaan hebt, mogen de groene schijfjes tien minuten afkoelen in de koelkast. In de tussentijd kun de chocolade smelten en deze heerlijkheid mengen met één theelepel kokosolie.

Als de augurken afgekoeld zijn, mag je ze droog deppen en dippen in het chocolademengsel. Als finishing touch kun je de combinatie bestrooien met zeezout. De geduldigen onder ons mogen de schijfjes nog eens tien minuten in de koelkast bewaren.

Tot slot is het natuurlijk tijd voor de grote hamvraag: vormen de twee cravings een gouden duo of kun je ze beter apart van elkaar blijven eten? Het antwoord op dit vraagstuk mag jij helemaal zelf invullen.

Chocolade augurken: Goddelijk lekker of vreemdste combi ooit?

Connie Pike, oftewel theneedvillecountrygirl genaamd op Instagram, weet in ieder geval nog niet zo goed wat ze van de combi vindt. Zo schrijft ze onder de foto: ‘Dit is het meest rare dat ik ooit gemaakt heb. Ik zag het op internet en ik moest het proberen. Het is een vreemde combinatie van smaken. Niet goed, niet slecht.’

This is the weirdest thing I've ever made. Saw it on a FB post and had to try it. Strange combo of flavors. Not good. Not bad. This is what a pregnancy craving would involve. Anyway. Worth a try lol. Don't eat too many tho. #ugh #chocolatedipped #glurg #chocolatepickles #weirdfood #ifeelsick #ohmylanta #why

A post shared by Connie Pike (@theneedvillecountrygirl) on

Misschien wil je dit ook wel eens proberen: Yay or nay? Je twee favo snacks zijn samengekomen in chocoladekaas

Reageer op artikel:
Geloof het of niet: Augurken met chocolade zijn tegenwoordig een ding
Sluiten