Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 27 jan 2019

Waarom je nooit mag opgeven als je écht van iemand houdt

Liefde is niet makkelijk. Dat weet iedereen. Op één of andere manier komen we vaker liefdes tegen op het verkeerde moment, in een verkeerde situatie of op een verkeerde plek dan ons lief is. Maar wanneer je écht van iemand houdt, mag je nooit opgeven. Want het heeft allemaal te maken met geloof, hoop en liefde.

Over liefde hebben we geen controle. Iedere dag, ieder moment en iedere seconde kunnen we iemand ontmoeten die ons volledig overdondert. Op het moment dat jullie blikken elkaar kruisen weet je precies wat er aan de hand is. En of je het nou negeert of niet, het komt uiteindelijk toch uit. Liefde is niet tegen te houden. Geloof, hoop en liefde zijn de drie belangrijkste woorden. Lees hier waarom je je relatie niet zomaar wil opgeven.

Als je geluk hebt, heb je dit gevoel bij de man die klaar is voor een relatie wanneer jij dat ook bent. Een man die je op de juiste plek ontmoet, op het juiste tijdstip. De man die hetzelfde voelt voor jou als jij voor hem en met jou een toekomst wil bouwen. Maar schrijven, praten, luisteren en zingen we niet zoveel over liefde omdat het vaak niet zo werkt? Just saying.

Waarom je jouw relatie niet zomaar moet opgeven

De variabelen zijn eindeloos. Een van jullie kan bezet zijn, of juist net uit een lange relatie komen. Hij kan weg gaan naar het buitenland binnenkort of juist totaal emotioneel unavailable zijn. Misschien hebben jullie op dit moment een relatie en gaat het de laatste tijd down hill. Hoe dan ook, we vallen allemaal op de man die we niet gemakkelijk kunnen krijgen of we willen de man vasthouden die ons dreigt te verlaten. Het lijkt erop dat liefde altijd extra sterk is als het niet vanzelf gaat.

En als we dan afgewezen worden, of wanneer we zelf moe zijn van alle moeite die een relatie kost, zijn we geneigd om hem te laten gaan. We willen geen pijn voelen, we willen de struggelingen niet meer. We streven naar die perfecte prins op het witte paard. Maar is juist dat gitzwarte paard niet de allermooiste en de meest interessante? Black Beauty werd niet voor niets zo genoemd.

Als je ook maar ergens het gevoel hebt dat hij om je geeft, dat er liefde in het spel is, geef dan niet op. Vertrouw op je intuïtie en laat niet zomaar los. Want liefde tussen twee personen is zeldzaam. En als de aantrekkingskracht er is, de passie door jullie lichaam trekt wanneer jullie samen zijn, ga dan voor deze relatie.

Makkelijke liefde verveelt zo snel

Als alles over rozen zou gaan, is het dan ook niet veel en veel te saai? Dag in, dag uit hetzelfde. Geen pieken, geen dalen. Niet het gevoel hebben dat je leeft. Want hoe meer je voelt, hoe meer je het gevoel hebt dat je er echt bent. Dat je iedere seconde intensief meemaakt en niet dat de dagen voorbij gaan terwijl je niets hebt gevoeld.

Het is soms echt wel fijn hoor, een man die er gewoon is. Waar je lekker mee op de bank kunt hangen. Maar als je het gevoel hebt dat je keer op keer voor iemand kiest, weet je dat diegene het écht waard is. Moeite doen voor elkaar wordt niet voor niets een van de sleutels tot succes genoemd. Opgeven is dan geen optie.

Liefde is geen ego ding

Als hij niet bereikbaar is, of wanneer we er veel moeite voor moeten doen, willen we niet als het zwakke hertje overkomen. Daardoor kiezen we er vaak voor om hem te laten gaan. We trekken een muur omhoog en we spelen volgens de regels. We volgen het advies voor onze omgeving op. We laten onszelf niet kennen. Spelen hard to get. En vooral, we sluiten het af en proberen het te vergeten.

Maar liefde is geen spel met regels. Het gaat er niet om hoe hard je naar hem kunt doen, of hoe afstandelijk je je kunt opstellen. Echte liefde verspil je niet. Daar ben je jezelf bij. Durf uit te spreken hoe je je voelt. Dat je voor hem wil gaan. Dan heb je het in ieder geval geprobeerd.

Geloof, hoop en liefde in je relatie

Als je dit artikel leest, is er waarschijnlijk al een hoop tussen jullie gebeurd in de relatie. Het is niet vanzelf gegaan. Welke situatie er dan ook heeft plaatsgevonden. Het is zoals het is. Maar er is een reden waarom je hem niet eerder de rug hebt toegekeerd. Er is een reden dat je niet gelijk bent omgedraaid.

En die reden is het gevoel dat je hebt voor hem. Dat zeldzame gevoel wanneer twee mensen elkaar ontmoeten en hun lichamen connectie zoeken. Het gevoel wanneer twee mensen elkaar ontmoeten en ze elkaar daarna niet meer kunnen vergeten. Dat gebeurt niet iedere dag. En juist daarom mag je niet zomaar loslaten.

Durf op te komen voor de liefde, durf op te komen voor hem en voor jou. Als hij een goede man is, als hij respect heeft voor jou en als hij ergens ook dat gevoel voor jou heeft, don’t ever let go. Denk niet aan opgeven. Zoek naar de juiste plaats, de juiste situatie, de juiste tijd. Je zal er nooit spijt van krijgen. Heb geloof, hoop en liefde komt dan vanzelf.

Meer artikelen over relaties en opgeven:

Reageer op artikel:
Waarom je nooit mag opgeven als je écht van iemand houdt
Sluiten