Lianne Görtz
Lianne Görtz Nieuws 15 feb 2018

Ga je mee naar de zee? Het is namelijk bewezen dat water ons gelukkig maakt

Alles wat ons gelukkig maakt in het leven, grijpen we met liefde met beide handen aan. Dat deden we toen we hoorden dat een potje Sims, ons leuke buurmeisje en een fijne winkelsessie een steentje daaraan bijdragen. En ook nu we weten wat de zee met ons doet.

Misschien vind je het wel heel irritant al dat zand dat in je gezicht waait als je naar de zee gaat. Maar nadat je dit gelezen hebt, prijs je jezelf gelukkig als je weer met je voeten in het water staat.

De zee maakt je gelukkig

Uit nieuw onderzoek komt namelijk naar voren dat alle vormen van water ons gelukkig maakt. Of je nu aan het water woont, op vakantie bij de zee bent of naar plaatjes van een oceaan, waterval of rivier kijkt.

Het is namelijk zo dat het zien en horen van water ons kalmeert en laat ontspannen. En als je je ontspannen voelt, voel je je automatischer al een stuk gelukkiger dan als je gestrest bent.

Zoek je nog meer redenen om nu een vliegtuig te pakken naar de Spaanse kust? Als je het water ingaat, schijnt dat je nóg gelukkiger te maken. Omdat je door de zwaartekracht lekker rond drijft, kunnen je spieren optimaal ontspannen.

Wie gaat er mee naar de zee?

Reageer op artikel:
Ga je mee naar de zee? Het is namelijk bewezen dat water ons gelukkig maakt
Sluiten