Gina Koninkx
Gina Koninkx Love & Seks 3 jun 2019

Deze koppels zijn het gelukkigst en dat heeft alles met hun seksleven te maken

Het stereotype beeld dat we allemaal kennen is dat de man altijd zin heeft in seks en dat de vrouw moe is of hoofdpijn heeft. Wij weten natuurlijk allemaal dat dat onzin is, maar na het lezen van dit onderzoek weten we wel dat we wat vaker gaan faken dat we geen zin hebben in seks. We leggen het even uit.
Als jouw vriend het idee heeft dat jij niet altijd nét zo veel zin hebt in seks als hij, werkt dat namelijk in je voordeel. Uit onderzoek blijkt dat mannen nóg harder hun best doen tussen de lakens als hun vriendin minder zin heeft. Daar worden wij vrouwen op onze beurt weer gelukkiger van.

Onderzoek naar gelukkige relatie

Een groep onderzoekers heeft 21 dagen lang koppels (in een langdurige relatie) ondervraagd over hun verlangen naar seks met hun partner. Daardoor weten we nu voor eens en voor altijd welke koppels het gelukkigst zijn in hun relatie.

Wat blijkt? Mannen onderschatten vaker dan vrouwen hoeveel zin hun partner in seks heeft en dat is niet ongunstig. Mannen die de zin van hun vriendin onderschatten doen namelijk veel harder hun best tussen de lakens om hun vriendin in de mood te krijgen.

Die moeite wordt gewaardeerd want de vriendinnetjes van die mannen kwamen ‘gelukkiger’ uit de test dan vrouwen wiens zin níét wordt onderschat in bed.

Gelukkiger én toegewijder

Mannen die extra hun best doen tussen de lakens blijken niet alleen een gelukkigere vriendin (en dus relatie) te hebben, hun vriendin blijkt ook nog eens veel toegewijder te zijn aan hun relatie dan vrouwen die dit niet hebben.

Lekker in bed gaan liggen met ‘hoofdpijn’ dus als je wilt dat hij iets meer moeite doet tussen de lakens.

Iedere week alles over seks, liefde en relaties in je inbox? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief
Ps. Sla [email protected] in je adresboek op, anders mis je ons misschien.

Cosmopolitan

Reageer op artikel:
Deze koppels zijn het gelukkigst en dat heeft alles met hun seksleven te maken
Sluiten