Inga Stoit
Inga Stoit Love 2 juni 2019

Het beste komt nog: Na zoveel jaar zijn jullie het allergelukkigst in de relatie

Veel mensen denken dat het allereerste jaar van hun relatie tevens het mooiste jaar is. Maar niks is minder waar. Jullie meest gelukkige jaar als stel is namelijk vele jaren later. Als jullie 20 jaar samenzijn, zijn jullie het allergelukkigst in de relatie.

Voor wie dacht dat de liefde alleen maar minder wordt: Je hebt het mis. Rond jullie 20ste jaar van samenzijn zijn jullie namelijk het gelukkigst in de relatie.

Gelukkigst in de relatie

Dit blijkt een onderzoek wat werd gepubliceerd in Social Networks and the Life Course. Er werd hierbij data gebruikt uit een eerder onderzoek naar huwelijks instabiliteit (hierbij werden zo’n 2000 stellen bestudeerd).

Hieruit bleek dat de tevredenheid in de eerste 20 jaar van het huwelijk laag was. Na de eerste 20 jaar nam het geluk toe en wat bleek: de koppels die meer dan 20 jaar samen waren, voelde hetzelfde geluk als in het begin.

Sommigen waren zelfs nog gelukkiger dan ooit.

Relaties van tegenwoordig

Hoewel tegenwoordig véél mensen scheiden, is de helft van de getrouwde mensen nog gelukkig. Voor deze huwelijken geldt: des te langer samen, des te meer geluk. Wanneer je langer samen bent groei je naar elkaar toe, je leert elkaar op het meest diepe niveau waarderen. De liefde en het respect neemt toe, en daarmee ook de tevredenheid.

Misschien hebben jij en je lover momenteel een dip, weet dat jullie nog veel moois te wachten staat. Volgens dit onderzoek hebben jullie het allermooiste nog voor de boeg.

Springerlink

Reageer op artikel:
Het beste komt nog: Na zoveel jaar zijn jullie het allergelukkigst in de relatie
Sluiten