Lianne Görtz
Lianne Görtz Life 18 mrt 2019

Zo moeder, zo dochter: Deze 4 dingen heb je van haar geërfd

Het is geen toeval dat je steeds vaker te horen krijgt dat je op je moeder begint te lijken. Niet alleen qua uiterlijk, maar ook qua innerlijk. Volgens onderzoek heb je vooral deze karaktereigenschappen aan haar te danken.

1. Je intelligentie

Dat wij zo slim zijn, hebben we allemaal te danken aan onze moeder. In Psychology Spot stond een onderzoek gepubliceerd waar te lezen is dat het X-chromosoom, waar je moeder er twee van heeft en waar jij er een van krijgt, vooral genen heeft die invloed hebben op intelligentie.

2. Hoe snel je ouder wordt

Blijkbaar nemen we ook DNA over van onze moeder dat bepaalt hoe snel je huid veroudert. Ziet je moeder er nog super jong uit voor haar leeftijd? Dan heb jij even geluk. Jouw huid zal zich naar alle waarschijnlijkheid hetzelfde ontwikkelen.

3. Emotionele controle

Ook op emotioneel gebied neem je veel dingen van je moeder over. Is je moeder er gevoelig voor om gestrest te raken, dan neem jij dat makkelijk van haar over. Of als je moeder het emotioneel gezien onder controle heeft, dan heb jij dat ook.

4. Wanneer je de menopauze ingaat

Het lijkt er ook op dat de leeftijd wanneer je de menopauze ingaat, ongeveer hetzelfde is als die van je moeder. Vooral als je moeder heel vroeg of juist heel laat in de overgang komt, heb je meer kans dat jij dit ook hebt. Maar het heeft ook wel een klein tikkeltje te maken met je levensstijl.

Geef je moeder maar snel een knuffel, want van de meeste dingen in dit rijtje word je vast heel blij.

Ouders van NuPsychology TodayFox News

Reageer op artikel:
Zo moeder, zo dochter: Deze 4 dingen heb je van haar geërfd
Sluiten