Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 10 jun 2015

Sorry not sorry: Waarom hij jou nooit meer met een excuus mag afwimpelen

'Ik verdien je niet' BLUH. Ben jij ook zo klaar met die laffe teksten van hem? Excuses waardoor hij niet de vriend kan zijn die jij wil dat hij is?

Ja de waarheid doet soms pijn maar ach single zijn heeft ook zo zijn voordelen. Lees ze hier: 9x waarom het awesome is om weer single te zijn.

Dit zijn de volgende excuses die het meest worden gebruikt, en kortweg betekenen: ik vind je niet leuk genoeg.

1. Ik wil onze vriendschap niet verpesten

Oké, jullie beginnen als vrienden, en dan word je verliefd. Een excuus wat hij als antwoord kan gebruiken: ik wil onze vriendschap niet verpesten. Veel vrouwen reageren hier verbazingwekkend nog héél positief op. ‘Wat aardig dat hij dat aangeeft, hij geeft vast veel om mij’. Trap hier niet in. Even een reality check: Als hij jou leuk genoeg vond, dan zou hij dolblij zijn met jouw liefdesverklaring. In een relatie kun je immers ook vrienden zijn. Bottomline, hij is gewoon niet geïnteresseerd om een relatie te beginnen.

2. Ik wil geen lange afstand relatie

We leven in een tijd dat je constant kan communiceren. We hebben Skype, What’sapp, Face-time, social media, noem het maar op. Én tuurlijk is het lastig als jullie veel kilometers van elkaar zijn verwijderd. Maar dit excuus is gemakkelijk en handig om te gebruiken. En het meest van alles, ze verlichten de pijn bij de ander. Don’t buy it. Als hij echt wilt dat het werkt, dan zal hij ervoor zorgen dat het werkt.

3. Ik moet aan mezelf werken

Het is hartstikke goed als je aan jezelf werkt. Niets verkeerds aan. Maar aan jezelf werken én in een relatie zitten kan je prima combineren. Zo kan de ander je bijvoorbeeld helpen of bijstaan waar nodig. Mensen laten toch ook geen vrienden vallen als ze aan ‘zichzelf moeten werken’? Dat is namelijk gewoon een relatie die je aanhoudt. Als hij voor jullie wil gaan dan vraagt hij juist om je te helpen en duwt hij jou niet van hem af.

4. Ik ben bang om gekwetst te worden

‘Ik kom net uit een slechte relatie en ben bang om weer gekwetst te worden’. Wat jij dan denkt is waarschijnlijk: ah wat zielig.. Ik ben de perfecte persoon om hem te laten zien hoe het is om weer van iemand te houden. Uh? Nee. Hij is gewoon opzoek naar een rebound. En wie is dan de persoon die gekwetst wordt? Jij. Hij moet eerst aan zichzelf werken voor hij in staat is van een ander te houden.

5. Ik ben te druk met school/werk

We begrijpen het. Het is moeilijk om je werk, je privéleven en je dating life goed in balans te houden. Maar, als je iemand écht leuk vindt kan je prima een uurtje eerder opstaan om te gaan werken, om vervolgens weer een uur eerder te vertrekken, en jullie zo dus wél op date kunnen. Zelfs de president van Amerika is niet te druk om zijn relatie te laten slagen. Think about it.

6. Ik verdien je niet

Oh nee, deze zin is verschrikkelijk. Als je echt te goed voor hem obent, dan zou hij toch de gelukkigste mens op aarde moeten zijn dat hij jou heeft?! Daarnaast zou jouw aanwezigheid toch al een stimulans kunnen zijn om je als een beter mens te gedragen? Eindstand: bullshit.

Kortom, de basis regel van daten is: Als iemand echt met je wilt zijn dan is diegene met je, punt. Je verdient iemand die duizend procent voor je gaat.

Reageer op artikel:
Sorry not sorry: Waarom hij jou nooit meer met een excuus mag afwimpelen
Sluiten