Zara Bircan
Zara Bircan Beauty en Style 19 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

Voorkom gespleten haarpunten met deze veranderingen in je routine

Voor je het weet is het alweer een half jaar geleden dat we voor het laatst onze haren hebben geknipt. Je gespleten haarpunten krijgen de kans om zich tot verder in het haar op te lopen en dat is zonde. Gelukkig hebben wij tips voor je klaarstaan om gespleten haarpunten zo veel mogelijk te voorkomen en zo goed mogelijk te verzorgen.

We zijn niet allemaal gezegend met een snelle haargroei en voor we het weten is het alweer zo ver. Vooral als je je haren wilt laten groeien, is het erg vervelend als dit ervoor zorgt dat jij steeds meer haar afknipt.

Alles wat je wilt weten over het voorkomen van je gespleten haarpunten

Wil je het meeste uit je haar halen, dan is het verstandig om je haarpunten te blijven verzorgen. Natuurlijk zullen ze niet gelijk verdwijnen, maar wel is het handig om ze in ieder geval te voorkomen.

1. Föhn je haar zo min mogelijk

Of zo weinig mogelijk. Het gebruiken van een heet haarproduct heeft een uitdrogende werking op je haren, wat dus kan zorgen voor meer gespleten haarpunten. Kies je er toch voor je haren te föhnen, droog het dan niet helemaal op, maar tot 50-80%.

2. Borstel je haren van onder naar boven

Als je bovenaan je haren begint te borstelen, neem je de klitten mee naar beneden. Begin daarom eerst bij je punten en werk vanuit daar omhoog. Ook is het belangrijk dat je bij nat haar gebruik maakt van een wijde kam, aangezien natte haren kwetsbaarder zijn.

3. Verlaag de temperatuur van je stylingsproducten

Kun je toch niet je krul- of stijltang laten liggen, kies er dan voor om de temperatuur ervan te verlagen. Het is aanbevolen om het onder de 180 graden te houden, omdat alles erboven je natuurlijke keratine verwijdert.

Ook is het onnodig en schadelijker voor je haren om stylingproducten te heet aan te brengen. Met een lagere temperatuur kun je net zo goed een goed eindresultaat bereiken.

4. Knip je haren regelmatig

Al is het niet leuk om te horen, het blijft een belangrijke stap in het verminderen van gespleten haren. Als je je haren te lang niet knipt, werken de gespleten haarpunten hun weg omhoog. Het zou zonde zijn als je daardoor juist meer haar in één keer moet afstaan.

5. Gebruik een haarmasker of keratine behandeling

Een voedende behandeling voor je haren kan nooit kwaad. Er zijn eindeloos veel DIY haarmaskers vol vitamines en goede oliën te vinden, zoals met argon-, jojoba- of kokosolie.

Lees ook:

Reageer op artikel:
Voorkom gespleten haarpunten met deze veranderingen in je routine
Sluiten