Inga Stoit
Inga Stoit Nieuws 8 juni 2018

Pas maar op: De gevaarlijke tijgermug is weer in ons land gespot

De gevaarlijke tijgermug vliegt helaas nog steeds door Nederland. Uit de nieuwste gegevens van de NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit), blijkt dat de mug is gespot in Zuid Holland en in Gelderland. Iehhhh.

Bah! De gevaarlijke tijgermug is opnieuw gespot in Nederland. Deze mug is uiterst gevaarlijk omdat hij ziektes als knokkelkoorts, gele koorts en het zikavirus overbrengt. Stuk voor stuk ziektes die jij absoluut niet wil hebben.

Gevaarlijke tijgermug

Eerder in het jaar 2017 werd de mug gespot in Noord-Holland, Drenthe, Gelderland, Zuid-Holland, Flevoland, Utrecht en Limburg. Deze mug komt van origine uit Azië en is extreem gevaarlijk vanwege deze ziektes. Naast deze exotische mug zijn er meer gevaarlijke muggen. Lekker vooruitzicht.

Muggen bestrijden

Wilfred Reinhold van ‘Platform Stop Invasieve Exoten’, vindt dat de overheid te weinig doet. Tjitte Mastenbroek van de NVWA zegt hierover het volgende: ‘We houden de situatie goed in de gaten, hebben verspreid over het land muggenvallen, en gaan over tot bestrijding van de larven en de muggen als dat nodig is. We betrekken ook omwonenden bij de problematiek: vragen hen bijvoorbeeld om emmertjes, bloempotjes en zwerfvuil weg te halen, zodat de muggen er niet kunnen broeden.’

Hopen op het beste, dan maar…

Reageer op artikel:
Pas maar op: De gevaarlijke tijgermug is weer in ons land gespot
Sluiten