Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Nieuws 19 apr 2017

13 gevoelens die alle Temptation fans hoe dan ook hebben gevoeld de afgelopen weken

Temptation is bijnĆ” afgelopen. Wekenlang keken we naar vier stelletjes die meededen aan een relatietest, alhoewel het veel meer op een datingshow leek. Relaties brokkelden in kleine stukjes uiteen en nieuwe stelletjes schoten als paddenstoelen uit de grond. En we keken er allemaal naar. Alle Temptation fans zullen deze dertien gevoelens herkennen.

1. De twijfel of je dit wel wil kijken

Ja zeg nou zelf. Het is en blijft wel trash tv. We gaan vrijwillig kijken naar stelletjes die hun relatie kapot gaan maken op een eiland. En we vinden het mooi als het lukt. Ga je er aan beginnen? Of laat je het voor wat het is? Dat was de grote vraag voor het begon. Later niet meer.

2. Het onbegrip waarom stellen Ć¼berhaupt meedoen

Iedereen maar dan ook echt iedereen vraagt zich elk jaar af waarom die stelletjes in hemelsnaam mee gaan doen aan een programma waarbij je relatie hoe dan ook zwaar wordt getest.

Zeg nou zelf, het is bijna een marteling om je te gedragen als je twaalf dagen lang verleid wordt. Vergeet de alcohol niet en de beelden die je te zien krijgt die zo zijn geknipt dat het lijkt alsof je partner schijt aan je heeft. Wij mensen zijn niet monogaam van nature. En dat moet je dĆ­t doorstaan. Poeh. (Mocht je het wel willen proberen, hier kun je je opgeven).

3. Het niet durven delen met anderen want ja het blijft Temptation Island

Ondanks dat je enorm en intens aan het genieten bent, deed je dat wel in stilte. Niet iedereen hoefde te weten dat jij je wekelijks zat te vergapen aan de charmes van Alex en de naĆÆviteit van Jolien. Tot het hele internet losbrak natuurlijk en iedereen het er opeens over had. Toen kon het wel.

4. De hoop dat er wat gaat gebeuren

Och wat waren de eerste weken eigenlijk saai. Week na week keken we weer hoopvol naar dat scherm. Wie zou er als eerste over de schreef gaan? En met wie? Kunnen ze niet nog een shotje extra nemen? Ah toe loop nou mee naar die kamer. Trek dat slipje laaaaager en kriebel haar even met je vinger Niels. Please.

5. Het geluk als je je kijkervaringen toch blijkt te kunnen delen met je medemens

Ja, want zoals we al zeiden, na een weekje of drie barstten wij los. We hebben jullie over Ć”lles op de hoogte gehouden. En de duizenden en duizenden comments en likes waren bewijs dat iedereen aan het kijken was. Opeens was Temptation overal. Iedereen praatte erover. Het was zoiets als de flippo’s van vroeger. Eerst deed je het stiekem, daarna hoorde je er niet meer bij als je ze niĆ©t had.

6. Het eindeloze verlangen naar een nieuwe aflevering

Wat kan een week lang duren hĆØ? VERSCHRIKKELIJK. Want nadat Niels dat slipje naar beneden trok wilden we allemaal zien of hij haar overal ging kriebelen. En toen Herbert Saartje mee naar bed nam wilden we allemaal weten wat er ging gebeuren. En dan moest je nog zeven lange dagen wachten. Janken.

7. Het fijne gevoel dat je krijgt van de roddel en achterklap

SmeuĆÆg, dat waren de nieuwsberichten die verschenen rondom de aflevering. Ze vulden het gat gelukkig wel ietwat op tussen de afleveringen. Want de kandidaten zochten oorlog via social media, praatten hun mond rustig voorbij en verschenen al met elkaar in het openbaar. En oh oh oh wat waren die scoops genieten.

8. Het genot toen iedereen en alles vreemd ging

Die twee afleveringen, waarin iedereen en alles vreemd ging, waren shocking. Hoewel het hele programma hierom draait is het niet een garantie dat het gaat gebeuren natuurlijk. En toch hopen we daar allemaal wel op. Vreemdgaan is absoluut niet tof, maar het leed van de ander krikt ons zelfbeeld op. En daarom waren we blij, verheugd, verrast en in onze nopjes tegelijk toen het gebeurde.

9. Het onbegrip over de reactie van de koppels bij het zien van de beelden

Je doet mee aan de zoveelste Temptation Island. Dan weet je toch dat het programma de beelden zo knipt en plakt dat het lijkt alsof de ander over de schreef is gegaan? Dat zorgt er namelijk voor dat de ander boos wordt en hopelijk (volgens de makers) nĆ³g erger over de schreef gaat. Lisa maakte het gelijk al bij het eerste kampvuur eenzijdig uit toen Jeffie naar de billen van een ander had gekeken. Huh?

10. De verbazing over de tactiek van de mannelijke vrijgezellen

‘We zijn er niet om je te verleiden, maar om jullie te steunen’. En dan hoor je Alex er nog achteraan zeggen dat hij met een meisje zoals Rosanna zou gaan trouwen. Daar krijg je toch de bibbers van? Welke vrouw valt nou op een man die zo loopt te kwijlen? Toen de mannen eindelijk hun zachtaardige act lieten vallen kwam er pas actie in de taxi. Told ya.

11. De blijdschap bij extra beeldmateriaal

Soms verschenen er op het internet beelden die niet uitgezonden waren en zijn. Zoals de koppels die na het weerzien in de taxi zaten. Als een soort verslaafden kregen we af en toe een extra shotje Temptation. Genieten geblazen.

12. Het verdriet als de aflevering het niet deed

Het zal Temptation fans niet zijn ontgaan dat wij vaak een link hadden naar de aflevering van een week vooruit. Onze Belgische vrienden liepen namelijk Ć©Ć©n week voor. Maar soms waren de servers overbelast, besloten mensen er een stokje voor te steken of moest het weer verwijderd worden.

Bij deze onze welgemeende excuses aan degene die we hebben teleurgesteld. We deden echt ons best en hoewel we een hele hoop mensen blij konden maken lukte dat niet altijd.

13. Het verdriet dat het bijna afgelopen is

In Belgiƫ is het programma al afgelopen. In Nederland staat aanstaande donderdag de allerlaatste aflevering op het programma. En daarna vallen we in een hƩƩl donker gat. Maar, we hebben al fijne ideetjes hoe we dit gaan opvullen. Stay tuned en we houden je op de hoogte.

Lees ook: Ahhhh! Ken van Temptation Island schreef een super lief nummer speciaal voor zijn Lize

Reageer op artikel:
13 gevoelens die alle Temptation fans hoe dan ook hebben gevoeld de afgelopen weken
Sluiten