Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 30 mrt 2015

9 x waarom het ge-wel-dig is om een vrouw te zijn

We schreven laatst over irritante dingen aan het vrouw zijn. En ja die zijn er zeker, maar soms is het ook gewoon awesome om een vrouw te zijn. En dit is précies waarom:

1. Wij kunnen onszelf op veel manieren mooi maken met verschillende middelen

Zo ontzettend fijn, we hebben middeltjes tegen puistjes en om puistjes te camoufleren. Wallen werken we weg, we hebben trucjes om wakkerder te lijken, we kunnen een vampy oogopslag maken met de mooiste oogschaduws, Bambi ogen met onze mascara, blozende wangetjes met blush. En dit is nog maar het topje van de ijsberg. Onze mogelijkheden om ons mooi te maken zijn enorm. We hebben er niet altijd zin in, maar het kan en mag wel. En alleen daarom al is het fijn om een vrouw te zijn.

2. We kunnen meerdere keren klaarkomen

Het vrouwelijke lichaam is geweldig. We kunnen niets anders zeggen. Het betreft hier één van de fijnste dingen ooit, en wij kunnen het meerdere keren achter elkaar krijgen.

3. We kunnen eindeloos variëren met ons haar

Iedere dag een ander kapsel is mogelijk. Vlecht, paardenstaart, los, half vast, opgestoken, krullen, steil. En dan hebben we het nog niet eens gehad over alle verfkleuren en mogelijkheden. Van lichtblond tot zwart tot paars en van highlights tot balayage en vergeet de ombre niet. Feest. Dan de accessoires nog, van haarbanden tot bloemenkransen. Je zou er bijna keuzestress van krijgen.

4. We kunnen wild worden van Ryan Gosling

Of van Channing Tatum. In ieder geval, we kunnen he-le-maal los gaan op al die prachtige mannelijke snoepjes die we tegenkomen. Helaas alleen in de media, maar als je er één in het wild spot: pak je kans. Maar ze bestaan, en het is heel fijn om soms met de gedachte in slaap te vallen dat er vast nog wel een soort dezelfde man op aarde zal rondlopen (toch?).

5. We hebben heftige emoties

Je zal bij dit punt vast denken ‘dit is geen voordeel’. Maar dat is het wel. Alhoewel we soms ook heel verdrietig kunnen zijn, zijn we vaak ook enorm gelukkig. Of enorm blij. Of kunnen we helemaal overenthousiast worden van een cupcake. En die pieken en dalen zijn soms wel erg fijn. Het is fijn om dingen te voelen. En het is al helemaal fijn als jouw pieken nog net wat hoger kunnen gaan dan die van hem.

6. Borsten

Voordeel alleen voor mannen? Echt niet. Je krijgt er een mooi decolleté van, je kunt ze in de strijd gooien om een extra grote cocktail te krijgen aan de bar, of stiekem naar binnen te mogen bij dat ene feestje. Ze maken je vrouwelijk en extra gevaarlijk voor de mannen.

7. Opgaan in romantische films

Misschien heeft dit te maken met punt vijf, maar waar zouden we zijn zonder onze chickflicks? Heb je ooit wel eens een man zwijmelend op de bank zien zitten met een bak vol chocolate chip cookies, en een heerlijk glas thee? Dat gevoel wat wij krijgen van het kijken van chickflicks, dat is heerlijk. En dat kun je niet krijgen als man zijnde.

8. Charme in de strijd gooien
Met je borsten van punt zes, of op een andere manier. Hoe dan ook, als vrouw kun je best goed je charmes in de strijd gooien om dingen voor elkaar te krijgen. Of makkelijker voor elkaar te krijgen dan mannen. De service is allemaal nét een beetje hoger (deuren die voor je open gehouden worden en stoelen die voor je worden klaargezet), de glimlachjes zijn allemaal nét wat liever (mannen glimlachen als je voorbij loopt), en vaak ben je eerder aan de beurt. Of dat nou op het terras is of bij de bakker. Mogen wij drie hoeraatjes? Het is altijd mooi meegenomen namelijk.

9. Multitasken

En als laatste, wij kunnen multitasken. En dat is in deze wereld waar we eigenlijk tijd te weinig hebben ontzettend fijn. Wij kunnen prima onze nagels lakken en met vriendinnen de laatste roddels doorspreken via de telefoon. Of we typen nog een mailtje, terwijl we een kop thee drinken én de laatste afleveringen van Gossip Girl kijken. We doen dat zonder enige moeite en staan daarna ook vaak zelf verbaasd te kijken over hoeveel we hebben gedaan (we vertellen er niet bij dat we hierdoor wel eens dingen vergeten maar dat terzijde).

Reageer op artikel:
9 x waarom het ge-wel-dig is om een vrouw te zijn
Sluiten