Inga Stoit
Inga Stoit Nieuws 11 mei 2018

Haha! Je lover kan jouw gewicht aan bier winnen door jou als ‘vrouwe’ te sjouwe in Groningen

Over gekke spelletjes gesproken.. Dit is er ongetwijfeld één van. Het heet: Wife Carrying. Dus: Vrouwe Sjouwe. Hahah, hoe hilárisch is dat? Dit is geen grap maar een serieuze game. In Finland, Australië en de VS doen ze niet anders. En op zondag 10 juni kunnen jij en je partner meedoen in Groningen.

‘Schat, wat ben je zwaar.’ Als je vriend dit zegt, wil je hem het liefste een draai om zijn oren geven. Maar na het winnen van deze wedstrijd zeurt hij nooit meer over jouw gewicht. Hij kan namelijk je gewicht in liters bier winnen. Dus 60 kilo staat gelijk aan 60 liter bier. Ofwel: een super blije vriend.

Vrouwe sjouwe

Het is heel simpel: spring op je vriend zijn schouders en laat je over het parcour dragen. Voor hem is het niet zo eenvoudig. Hij moet vele hindernissen doorstaan (zelfs door het water) en dat met jou op zijn schouders.

Als jij van zijn schouders valt, krijgen jullie tien strafseconden en daarna mogen jullie de race voortzetten. Winnen jullie? Dan krijgen jullie liters bier om het te vieren.

Jullie kunnen je hier opgeven op 10 juni in Groningen (Kardingerplas).

Wil je vast een voorproefje van deze gekke wedstrijd zien? Zie hier!

Reageer op artikel:
Haha! Je lover kan jouw gewicht aan bier winnen door jou als ‘vrouwe’ te sjouwe in Groningen
Sluiten