5 gewoontes die je kunt doorbreken om een betere huid te krijgen

Wanneer we een (mini)puistje op ons gezicht hebben, denken we meteen dat we dat kunnen uitknijpen. Eerst probeer je je nog in te houden en er niet aan te komen, maar helaas – het lukt je niet om je te beheersen. Binnen no-time is het een grote rode vlek geworden waar geen enkele concealer tegenop kan. Herken je deze gewoonte? Stop daar dan gauw mee als je een betere huid wil krijgen.

Wij hebben vijf gewoontes op een rijtje gezet die je makkelijk kan doorbreken om daarmee je prachtige huid te behouden.

Gewoontes doorbreken

Het is altijd lastig om een gewoonte te doorbreken, het zit nou eenmaal op een bepaalde manier in je systeem. Maar wanneer je een betere huid krijgt doordat je bepaalde gewoontes doorbreekt, is het misschien wel degelijk een idee om je gewoontes te gaan veranderen.

Dit begint bij bewustwording van bepaalde gewoontes. Wij willen je daarbij graag helpen en hebben om die reden vijf gewoontes opgeschreven die je kunt doorbreken om een betere huid te krijgen. Read and learn.

1. Laat je huid het zelf oplossen

Wanneer je een puistje, mee-eter of whatever hebt – heb je al gauw de neiging om het uit te drukken. Maar doe dit niet. Geef je huid de kans het zelf op te lossen. Wedden dat als je niets doet, je puistje als sneeuw voor de zon verdwijnt? En dat ook nog eens zonder littekens. Afblijven dus.

2. Minder dan acht uur slapen

Hoe verleidelijk het ook is om tot drie uur in de nacht je favo serie te bingen, raden wij dat toch zeer af. Je huid zal je namelijk niet dankbaar zijn. Als je niet genoeg slaapt (ideaal is zeven tot acht uur), kan de PH-waarde van je huid dalen.

Dit beïnvloedt de natuurlijke glans en het verstoort het vochtgehalte. Als je nog steeds niet denkt dat slaap het verschil maakt. Maak dan een selfie van jezelf na een nacht acht uur slaap én na een nacht vier uur slaap. Wedden dat je hierna overtuigd bent?

3. Naar bed gaan zonder je gezicht schoon te maken

Niets is erger dan in de ochtend wakker worden, in je ogen wrijven en beseffen dat je de avond ervoor vergeten bent je make-up er af te halen. Het is echt heel slecht om je gezicht niet schoon te maken voordat je naar bed gaat.

Het is niet goed voor je poriën, om nog maar te zwijgen over je oogleden die de hele nacht onder de make-up zitten. Tip: maak na het avondeten al je gezicht schoon, als je weet dat je er later op de avond te moe voor bent.

4. Je douche warmer en warmer zetten

Hoe fijn het ook is om te ontspannen onder een warme douche, raden wij dat toch af. Je huid kan namelijk uitdrogen van een extreem warme temperatuur. Het verhoogt de bloedstroom naar de huid, waardoor deze roder en gevoeliger wordt.

Het kan zelfs ontstoken gebieden verergeren waar je bijvoorbeeld puistjes hebt. Probeer daarom een lauwwarme of koele douche te nemen, vooral bij het wassen je van gezicht. De huid van je gezicht is extra kwetsbaar.

5. Continu je gezicht aanraken

Je hebt misschien wel gemerkt dat (bijna) iedereen tijdens de Zoom-meetings continu aan zijn of haar gezicht zit. Maar wist je dat je sneller puistjes kan krijgen op de plekken van je gezicht waar jij vaak aan zit met je handen? De huid van de handpalmen is veel dikker en daarom kan de handpalm handcrème of desinfectie-gel verdragen. Maar juist die middeltjes kunnen het gezicht irriteren.

Lees ook: 6 dingen die je moet weten voordat je vitamine C voor je huid gaat gebruiken

Reageer op artikel:
5 gewoontes die je kunt doorbreken om een betere huid te krijgen
Sluiten