Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Gezondheid 14 sep 2018

Als je merkt dat je van deze 8 gewoontes afscheid neemt, ben je écht volwassen aan het worden

Soms hebben we er een handje van om obstakels voor onszelf te creëren. Super zonde natuurlijk, want daardoor maak je het jezelf onnodig moeilijk. Toch zijn er bepaalde gewoontes waar je in je twintiger jaren afscheid van neemt zodat jij het beste uit jezelf haalt.

Obstakels creëren

Af en toe gaan dingen niet zoals je wilt en blijf je je afvragen waardoor dat toch komt. Grote kans dat bepaalde gewoontes ermee te maken hebben. Je twintiger jaren zijn verwarrend en belangrijk en om het beste uit jezelf te halen, is het beter om sommige gewoontes te laten gaan.

1. Super lang uitslapen

Natuurlijk is uitslapen het beste gevoel ooit. Toch verspil je best wel wat tijd met het knuffelen met je dekens. Wat super zonde is, want die tijd had je ook kunnen besteden met je vriendinnen.

Zo nu en dan mag je echt wel even de hele ochtend in de bed blijven liggen en bijkomen van een drukke week. Maar na drie keer snoezen is het wel tijd om je bed uit te stappen en de wijde wereld in te trekken. Netflix wacht thuis op je tot je terug bent.

2. Niet jezelf zijn

Jezelf zijn is mega belangrijk. Dit lijkt misschien super voor de hand liggend, maar in je twintiger jaren hebben veel mensen moeite met daadwerkelijk zichzelf zijn.

Je bent bezig met volwassen worden, je vriendinnen, je toekomstplannen en iedereen heeft wel een mening over waar je moet zijn in je leven. Laat andermans mening voor wat het is en focus je op jezelf. De echte jij is namelijk altijd de beste jij.

3. Alle dagen volplannen

Wanneer je constant aan het rennen bent van negen tot vijf, is de kans groot dat je niet altijd geniet van het moment. Druk zijn is goed, omdat je dan lekker bezig blijft en niet je tijd op de bank verspilt. Maar er bestaat ook zoiets als te druk zijn.

Dat is een gewoonte die je ook los moet laten in je twintiger jaren, want dit is juist de periode waarin je lekker mag doen wat je wilt. Neem af en toe een stapte terug en doe waar je zelf zin in hebt.

4. Zeggen dat je iets ‘ooit’ gaat doen

Ooit ga je die ene droom waarmaken, toch? Ooit ga je die reis maken, of niet? Ooit dit, ooit dat. Je twintiger jaren zijn juist de periode waarin je zo ongeveer alles nog kan doen die op je bucket list staan.

Nu je nog jong bent denk je vast dat je nog alle tijd in de wereld hebt om je dromen, maar voordat je het weet heb je de kans gemist. Ga lekker die lijst afwerken.

5. Jezelf vergelijken met anderen

In je twintiger jaren ben je bezig met volwassen worden en je vriendinnen waarschijnlijk ook. Een gewoonte waar je jezelf alleen maar mee belemmert, is jezelf vergelijken met andere. Iedereen is nu op zijn of haar eigen pad, dus het is niet meer te vergelijken.

We weten zeker dat het moment waarop je stopt met jezelf vergelijken met anderen, je een stuk gelukkiger wordt. Je komt er wel, dat weten we zeker.

6. Naar een scherm staren

Net als wij heb je waarschijnlijk een heel lange periode van je leven besteed aan staren naar een schermpje. Je Instagram, Facebook, Twitter, alles wordt tot midden in de nacht in de gaten gehouden door je.

Maar gebruik die tijd juist om te doen wat je wilt. In plaats van appen met je vriendinnen, spreek gewoon met ze af. Dat is sowieso tien keer gezelliger.

7. Mensen bij je houden die je niet nodig hebt

Iets wat veel mensen doen in hun twintiger jaren, is vriendschappen onderhouden met mensen die eigenlijk niet zo goed voor ze zijn. Sommige vrienden houden je tegen in plaats van dat ze je vooruit helpen, misschien zelfs zonder dat je het doorhebt.

Je twintiger jaren zijn sowieso al ingewikkeld. Je hebt er niks aan als je vrienden dat nog ingewikkelder maken. Dus neem afscheid van drama, jaloezie en andere nare dingen en maak plaats voor mensen die je inspireren en verder helpen.

8. Geen geduld hebben

Niemand snapt meteen hoe het werkt om volwassen te zijn. In je twintiger jaren komt er een punt waarop je beseft dat je ‘volwassen’ bent. Maar hoe dat nou in z’n werking gaat, mag Joost weten. Dus probeer geduldig te zijn met jezelf.

Ongeduldig zijn is sowieso geen fijne gewoonte, dus hoe eerder je er vanaf bent, hoe beter. Je bent een mens en daarom mag je absoluut foutjes maken en zo nu en dan vragen om hulp is ook oke. Bepaalde gewoontes verdwijnen vanzelf wanneer je volwassen wordt, maar hopelijk helpt dit je op weg.

Dit vind je ook leuk om te lezen.

Dit moet je doen als twintiger om als dertiger miljonair te zijn

Elite Daily

Reageer op artikel:
Als je merkt dat je van deze 8 gewoontes afscheid neemt, ben je écht volwassen aan het worden
Sluiten