Isis van Graas
Isis van Graas Life 31 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de 5 dingen die mensen doen die makkelijk vrienden maken

Of het nu is tijdens een feestje, werkborrel of aan het wachten bent in de tandartspraktijk, je hebt altijd aanspraak. Op de een of andere manier beginnen mensen automatisch tegen je te praten en schuw je er ook niet voor om zelf een gesprek te beginnen, gewoon omdat het leuk is. Herkenbaar? Dan herken je de volgende vijf gewoontes vast ook en ben je super handig in het sluiten van een vriendschap.

Mensen wie ontzettend goed zijn in het sluiten van een vriendschap zijn goed in het nemen van risico’s, doen vaak aan sociale activiteiten en zijn niet bang om zich open te stellen.

Hoe je een sociaal persoon herkent

Meestal zijn mensen met een extraverte persoonlijkheid van nature erg sociaal, maar als je dat niet bent kan je het zeker wel leren. Volgens experts zijn er super makkelijke trucjes die je jezelf aan kan leren, zodat je makkelijker vriendschappen sluit. Benieuwd naar de gewoontes van sociale types die leiden tot het maken van veel vriendschappen? Lees dan snel verder.

1. Je straalt positiviteit uit

Om vriendschappen met anderen te sluiten, begin je eerst bij de vriendschap bij jezelf. Zorg je goed voor jezelf, praat je goed over jezelf of ben je juist heel kritisch? Door positief over jezelf te zijn worden de mensen om je heen dat ook.

2. Je houdt je aandacht erbij

In plaats van druk te zijn met Instagram of een nieuw berichtje ben je bezig met de mensen om je heen. Op deze manier raak je automatisch betrokken bij de mensen om je heen en leg je dus super snel contacten.

3. Je bent sociaal

Sociaal zijn is een erg groot begrip. In dit geval bedoelen we dat een vriendelijk en positief gesprek vanzelf gaat zelfs als je de persoon pas vijf minuten kent. Door spontaan en vriendelijk te zijn laat je zien dat je makkelijk bent om mee te praten, wat misschien wel leidt tot een tweede gesprek.

4. Nieuwsgierigheid voert de boventoon

Mensen die snel een vriendschap kunnen sluiten hebben een natuurlijke drive om hun nieuwgierigheid goed te gebruiken. Ze zijn erg goed in het stellen van vragen en actief zoeken naar gemeenschappelijke interesses. Het is super fijn om zo’n persoon om je heen te hebben aangezien het altijd gezellig is en het gesprek zelden stil valt.

5. Lachen

Glimlach je vaak of maak je anderen snel aan het lachen? Dat zorgt voor een warme uitnodiging om meer met jou te praten. Humor verbindt mensen met elkaar en is zo goed als de belangrijkste factor als het gaat om een vriendschap sluiten.

Misschien vind je dit ook leuk:

Reageer op artikel:
Dit zijn de 5 dingen die mensen doen die makkelijk vrienden maken
Sluiten