Gezegend met sproetjes? Deze feiten maken je nóg gelukkiger

Hopelijk ben je dolblij met je sproetjes. Sproetjes zijn niet voor niets één van de zeven schoonheden en menig man vindt jouw sproetjes de kers op de taart. Schattig is misschien niet altijd hetgeen wat je wilt horen maar met dat woord worden je sproetjes wel vaak geëerd. Wist jij deze feiten al over die mooie vlekjes?

Niemand wordt er mee geboren

En daarmee was het een verrassing dat je als klein meisje opeens van die guitige sproetjes op je snoet kreeg. Meestal gebeurt dat rond het zevende of achtste levensjaar. Daarentegen kan je wel vanaf je geboorte al bepaalde moedervlekken hebben.

Je kan je sproetjes doorgeven

En dit wordt allemaal geregeld door het MC1R-gen wat mensen met sproetjes dragen. En je krijgt alleen die sproeten als kado als beide ouders het gen dragen, maar dat wil niet zeggen dat ze bij beide ouders zichtbaar zijn. Wil jij die mooie sproeten doorgeven aan je toekomstige spruiten? Doe dan even research of je lover ook ergens dat gen heeft.

Een ander woord voor sproetjes is ephelides

We weten ook niet precies wat je hier aan hebt, maar ach altijd leuk om een keer te laten vallen #smartass.

Sproetjes zijn áltijd kankervrij

Terwijl veel moedervlekken een risico vormen voor het ontstaan van huidkanker, hebben sproeten 0% kans om zich te ontwikkelen tot huidkanker. Wees daarom niet bang dat je door je honderden sproetjes een verhoogde kans hebt. Houd daarentegen wél je moedervlekken in de gaten.

Vroeger werden het witches’ marks genoemd

Ooit werden sproetjes gezien als wichtes’ marks. Zo dacht men dat iemand met sproeten een relatie had met de duivel. Tijdens ‘heksenjachten’ werd er direct gekeken of de persoon in kwestie sproeten had, want dan zou ze zomaar eens een heksje kunnen zijn. Ben jij stiekem ook een heks? If not, dan kan je altijd nog mensen bang maken met het feit dat er ooit in werd geloofd.

Bizar veel knappe vrouwen hebben sproetjes

Gisele Bundchen, Emma Stone, Megan Fox, Emma Watson, Evangeline Lilly, Rachel Bilson én Kate Moss. Om er zo maar een paar uit onze mouw te schudden. En het zal niet zomaar zijn dat juist die vrouwen worden geëerd om hun schoonheid, want juist die sproetjes maakt een gezicht net een tikkeltje specialer.

Deze mannen bewijzen ook dat sproeten HOT zijn:
Lunch candy: 12 knappe koppen met de mooiste sproeten ooit

Reageer op artikel:
Gezegend met sproetjes? Deze feiten maken je nóg gelukkiger
Sluiten