Rosa Tettero
Rosa Tettero Nieuws 8 aug 2017

Hè?! Je kunt aan iemands gezicht zien of diegene arm of rijk is

Bizar feitje, maar waar. Wetenschappers namen de proef op de som en gingen eens kijken of je ook aan iemands gezicht kunt zien of degene arm of rijk is. Nou, mooi dat dat kan. En voor ons handig om de rijke vent aan de haak te slaan.

Issie rijk of arm?

Raar maar waar. Sociale psychologen hebben geconcludeerd dat je aan iemands gezicht kunt zien of degene rijk of arm is. En sterker nog: of die persoon een gelukkig leven heeft.

Een groep studenten werd in tweeën gedeeld. De ene groep bestond uit een groep van wie de ouders minder verdienden dan 60.000 dollar per jaar en de andere groep bestond uit studenten waarvan de ouders meer dan 100.000 dollar per jaar te besteden hadden. Een aparte groep werd gevraagd om de neutrale foto’s van hun gezichten te beoordelen.

Resultaat

En wat blijkt? Het lukte de beoordelaars vaker dan je op basis van toeval zou verwachten de rijke mensen van de armere mensen te onderscheiden. Hoe zie je dit dan?!

Een van de wetenschappers legt uit dat alles wat je in je leven hebt meegemaakt, is te zien in je gezicht. Zelfs als je neutraal kijkt, kunnen er emoties worden gezien. Bijvoorbeeld door fijne lijntjes. Opvallend is dat sociale klasse alleen is af te lezen van een neutraal gezicht. Een lach kan dit namelijk verbergen.

We hebben talent

Neuronen in de hersenen zijn gespecialiseerd in gezichtsherkenning. Het gezicht is het eerste dat we zien. We zien gezichten in wolken, in bergen of boterhammen. We zijn voorgeprogrammeerd om gezichten te bestuderen, aldus de wetenschapper.

Hierdoor zijn we ook in een pro in het ‘lezen’ van gezichten. Met andere woorden: we kunnen super goed zien wat voor vlees we in de kuip hebben.

Ha, blijkbaar hebben we een onbewust talentje ontdekt. En nu op zoek naar de rijke vent.

LEES OOK: Deze 9 voordelen hebben alle meisjes die met een arrogant gezicht zijn geboren

Reageer op artikel:
Hè?! Je kunt aan iemands gezicht zien of diegene arm of rijk is
Sluiten