Dit is waarom je beter niet je gezicht kan wassen tijdens het douchen

Het blijkt dat we het met z’n allen al een hele tijd verkeerd doen: je gezicht wassen met water onder de douche is namelijk écht funest. Een regelmatige huidverzorging routine is al ingewikkeld genoeg, laat staan dat je je gezicht niet meer mag wassen onder de douche. Maar wat is dan wel de juiste manier? Wij vertellen het je.

Ben jij nogal een kluns met huidverzorging en was je het liefst je gezicht onder de douche? Dan is het misschien een goed idee om dit voornemen nog even aan het lijstje van 2020 toe te voegen.

Het wassen van je gezicht onder de douche

Je huid heeft niet alleen allerlei vitamines, SPF en goede hydratatie nodig, maar het wassen van je gezicht heeft blijkbaar ook een hele gebruiksaanwijzing. Ben jij de persoon die tijdens je douche ritueel ook even je gezicht wast met water? Dan wil je dit even lezen.

Dit is wél de juiste manier

Volgens huidexpert Jasmina Vico is het wassen van je gezicht onder de douche super slecht voor je huid. Een van de belangrijkste redenen hiervoor is de temperatuur – deze staat veel te hoog voor je gezichtshuid. “Hoe aantrekkelijk het nemen van een warme douch misschien klinkt, is het nogal schadelijk voor je huid en kan roodheden en schrale plekken veroorzaken. Heet water zorgt ervoor dat je huid minder elastisch aanvoelt en dehydreert.

Was dus je gezicht niet met het warme water onder de douche, maar reinig het erna met een fijne cleanser. Mensen met een vette huid moeten uitkijken voor overtollige oliën die worden aangemaakt door het hete water, terwijl mensen met een droge of gevoelige huid juist moeten denken om het uitdrogende effect van (te) heet water. Je gezicht gaat er extra blij van worden als je vanaf nu je routine omgooit en je huid erna wast.

Misschien vind je dit ook leuk:

Reageer op artikel:
Dit is waarom je beter niet je gezicht kan wassen tijdens het douchen
Sluiten