Zelf een gezichtsscrub maken? Dit is alles wat je erover wil weten

Een scrub klinkt als het ideale middel om dode huidcellen mee te verwijderen, ook voor je gezicht. Bovendien is het heel makkelijk om een eigen gezichtsscrub te maken. Maar wist je wel dat je je huid er ook flink mee kunt beschadigen?

Wij zochten voor je uit welke dingen je wel en wat je juist niét moet doen wanneer jij een gezichtsscrub gaat maken (en gebruiken).

Do’s en dont’s gezichtsscrub maken

Misschien weet je het wel, maar de huid van je gezicht is veel dunner dan op andere plekken van je lichaam. Best logisch dus, dat je voorzichtig met je gezicht om moet gaan. Wat je het beste kunt doen wanneer je je gezicht wil scrubben, is een gezichtsscrub maken of gebruiken met een hele fijne korrel.

Maar pas op als je last hebt van acné of een gevoelige en droge huid, want dan kun je beter helemaal geen korrels gebruiken. De korrels kunnen anders namelijk je al aangetaste huid nog verder beschadigen. Maar no worries, er zijn genoeg andere lekkere verzorgingsproducten op de markt.

Hoe vaak mag je scrubben?

Hoewel het natuurlijk verslavend werkt om zo’n lekker zacht gezichtje te hebben, moet je zeker niet dagelijks scrubben. Twee tot vier keer per maand is meer dan genoeg. Mensen met een vette huid zouden wat vaker mogen scrubben, zo’n twee keer per week. Bonustip van ons voor jou: scrub je gezicht altijd in de avond. Je huid heeft daarna voldoende tijd om te herstellen en de volgende dag begin jij met een glowy gezicht.

Hoe verzorg je je huid na het scrubben?

Het is heel belangrijk om na het scrubben je huid goed te verzorgen. Je huid is namelijk wat gevoeliger omdat alle dode huidcellen zijn verwijderd. Breng bijvoorbeeld een heerlijk voedend masker aan. Op deze manier pak jij je wellnessmomentje nog even door én verzorg je je huid op en top.

Geen masker in huis? Een verzorgende gezichtscrème heeft hetzelfde effect. Zorg er in ieder geval wel voor dat je één van de twee gebruikt na het scrubben. Good to know: ga nooit na het scrubben direct in de zon zitten. Je huid is dan nog extra gevoelig. Gebruik sowieso altijd een zonnebrandcrème met een hoge factor.

Lees ook: Aha! Dit is dus het verschil tussen scrubben en exfoliëren

Reageer op artikel:
Zelf een gezichtsscrub maken? Dit is alles wat je erover wil weten
Sluiten