Opzoek naar de perfecte coupe? Dit kapsel past het best bij jouw gezichtsvorm

Of je nu een rond, vierkant, langwerpig, ovaal of hartvormig gezicht hebt: bij iedereen past een perfect kapsel. De zomer is het ideale seizoen om voor een nieuwe coupe te gaan, dus maak die afspraak bij de kapper maar vast. Benieuwd naar het kapsel bij jouw gezichtsvorm past? Wij zetten ze voor je op een rijtje.

Beautify helpt je aan het meest perfecte kapsel, een kapsel dat jou op het lijf geschreven is.

Het perfecte kapsel voor iedere gezichtsvorm

Iedere gezichtsvorm heeft een andere coupe nodig. Kleine disclaimer: we zeggen niet dat jij alleen het kapsel kan dragen dat perfect is voor je gezichtsvorm, iedere coupe die jij met zelfvertrouwen draagt staat je prachtig.

Ben je toch erg benieuwd welke hairdo geknipt is voor jouw gezicht? Je leest het hieronder.

1. Langwerpig gezicht – Haar tot op de schouders

Is jouw gezicht een stuk langer dan dat het breed is? Dan heb je een langwerpige gezichtsvorm. Haar tot op de schouders complementeert deze gezichtsvorm enorm. Denk aan een lange bob of beachy waves tot op de schouder.

2. Rond gezicht – volumineus kapsel met een middenscheiding

Een middenscheiding doet wonderen voor een rond gezicht, net als volume bovenop het hoofd. Hoe lang of kort je haar is maakt niet zoveel uit, al zullen korte kapsels je wel fantastisch staan.

3. Vierkant gezicht – Lang kapsel met zachte lagen

Heb jij een breed voorhoofd en een hoekige kaaklijn? Dan heb jij waarschijnlijk een vierkante gezichtsvorm. Je hoort hiermee niet bij de minsten, want ook Angelina Jolie en Cameron Diaz rocken hun vierkante gezicht. Een lange coupe met zachte lagen past perfect bij een vierkant gezicht, dus laat die lokken maar groeien.

4. Ovaal gezicht – Alle kapsels

Jij hebt mazzel, want met een ovaal gezicht kan je bijna iedere hairdo prima hebben. Experimenteer lekker met verschillende kapsels, want de plank misslaan is bijna onmogelijk.

5. Hartvormig gezicht – Lang haar met kleurverschil

Als jij een hartvormig gezicht hebt, dan staat lang haar met highlights of lowlights je als de beste. Het kleurverschil laat de jukbeenderen extra poppen, vooral als je het haar krult.

Lees ook: Heb jij dun haar? Dan zijn deze 5 kapsels perfect voor jou

Reageer op artikel:
Opzoek naar de perfecte coupe? Dit kapsel past het best bij jouw gezichtsvorm
Sluiten