Redactie
Redactie Love 2 september 2018

Confessions: ‘Ik heb gezoend met de nieuwe vriend van mijn moeder’

Soms gebeuren er dingen waarvan je nooit had gedacht dat ze zouden gebeuren. Het zijn van die dingen die je leest in een tijdschrift, of in een boek. Maar dat het mij zelf zou overkomen met de nieuwe vriend van mijn moeder, dat had ik echt niet zien aankomen.

Ik moet eerlijk toegeven dat ik het heel erg spannend vind om deze woorden op te schrijven. Tot dit moment voelde het alsof het niet echt gebeurd was. Maar door mijn verhaal hier te delen, voelt het opeens veel echter. En daarmee groeit de schaamte..

Onveilig huis

Laat ik bij het begin beginnen. Ik kom uit een gezin waar altijd veel onrust heerste. Mijn broertje en ik hebben eigenlijk nooit een rustige en veilige thuishaven mogen ervaren. Mijn vader en moeder lagen altijd in de clinch met elkaar. De spanning was thuis te snijden, en de scheldwoorden vlogen ons om de oren.

Mijn vader begon steeds meer te drinken, wat ervoor zorgde dat de gemoederen nog meer opliepen. Mijn moeder werd feller en mijn vader dronk steeds meer. En mijn broertje en ik? Wij probeerden zo goed en kwaad als het ging een zorgeloos kinderleven te leiden.

Gescheiden

Lang hielden mij ouders het niet vol. Ze gingen scheiden, en mijn broertje en ik gingen bij mijn moeder wonen. Mijn moeder had het er ontzettend moeilijk mee. Want ondanks dat mijn vader aan de drank zat hield ze wel heel veel van hem. Ze miste hem ontzettend en ging maandenlang huilend door het leven.

Gelukkig waren mijn broertje en ik op een gegeven moment oud genoeg om uit huis te gaan, zodat we ons een beetje aan het drama van onze ouders konden onttrekken. De band met mijn ouders kon zo een beetje hersteld worden.

De nieuwe vriend van mijn moeder

Mijn moeder en ik werden steeds closer en we begonnen steeds meer dingen samen te doen. Ze werd weer positiever en ik merkte aan haar dat ze eindelijk weer optimistisch in de het leven stond. Haar lach maakte me zo blij!

Toen ik drieëntwintig was, vertelde mijn moeder me op een dag stralend dat ze iemand had ontmoet. Ze liet me weten dat ze al drie maanden aan het daten was met een man, en dat het steeds serieuzer begon te worden. Ze wilde hem dus graag aan mij voorstellen. Ik kon niet wachten om te zien wie de nieuwe vriend van mijn moeder was.

Onweerstaanbaar

Zodra ik hem zag, merkte ik dat ik me een zenuwachtig voelde. Ik deed erg mijn best om leuk gevonden te worden, voelde me onzeker en kon al snel maar een ding concluderen: ik voelde me heel erg tot hem aangetrokken. Zijn baardje, zijn nonchalante krullen en vrolijke lach maakte hem tot een soort onverwachte droomman voor mij.

Eerst dacht ik dat het in mijn hoofd zat en ik dingen verzon. Leek het nou alsof de nieuwe vriend van mijn moeder me af en toe wel heel indringend aankeek? Of was hij nou daadwerkelijk met me aan het flirten aan de keukentafel? Ik was compleet in de war. Maar de weken daarna kon ik hem niet uit mijn gedachten zetten.

Spanning aan de eettafel

Er verstreek een aantal weken, en ik zegde een aantal etentjes bij mijn moeder af om hem niet te hoeven zien. Maar op een gegeven moment kon ik er niet meer omheen. Vanaf het moment dat ik voet over de drempel zette bij mijn moeder, wist ik dat er iets ging gebeuren. Mijn buik kriebelde en ik bloosde bij alles wat ik tegen hem zei. Onder de eettafel raakte hij af en toe mijn voet aan en ik redde het maar nauwelijks om mijn bord leeg te eten.

Toen mijn moeder de hond ging uitlaten gebeurde het. Ze was nog geen minuut de deur uit en ineen stond hij achter me. Hij fluistert in mijn oor dat hij de hele tijd aan me moest denken en wist dat ik hetzelfde voelde. En voor ik ook maar kon beseffen wat ik aan het doen was, zoende ik hem. De zoen was innig en leek oneindig. Ik ging helemaal op in het moment en vergat alles om me heen, tot ik de schuurdeur hoorde.

Onder de eettafel raakte hij af en toe mijn voet aan en ik redde het maar nauwelijks om mijn bord leeg te eten.

Mijn moeder was terug en ik schoot het toilet in om tot bedaren te komen. Ik verzon een smoes om direct naar huis te kunnen gaan. Eenmaal thuis aangekomen plofte ik op mijn bed neer en barste ik in tranen uit. Want wat was er in hemelsnaam net gebeurd? Hoe had ik dit ook kunnen doen, juist nu mijn moeder eindelijk gelukkig was?

Ik besloot na een slapeloze nacht dat ik het nooit aan iemand zou vertellen. Ik wist dat de nieuwe vriend van mijn moeder hetzelfde zou doen en ik wilde mijn moeder echt geen pijn doen. Haar nog meer liefdesverdriet aandoen kon ik niet over mijn hart verkrijgen. En dus heb ik mijn gevoelens voor hem onderdrukt – tot op de dag van vandaag.

Groeiend schuldgevoel

Inmiddels is het een jaar verder. Hij heeft er nooit meer iets over gezegd, en ik ook niet. Mijn moeder is nog steeds heel gelukkig met hem, maar ik draag een immens schuldgevoel met me mee. Al helemaal omdat ik bang ben dat hij vaker een scheve schaats rijdt en ze uiteindelijk nog erger gekwetst gaat worden.

Maar ik kan het nooit vertellen. De band die mijn moeder en ik samen hebben is me te dierbaar. Als ik dit vertel zal ze me nooit meer vertrouwen en verpest ik haar leven en het mijne. Maar het schuldgevoel groeit iedere dag. En het ergste is nog wel dat ik nog steeds gevoelens voor haar vriend heb. Maar aan die gevoelens zal ik nooit meer toegeven. Nooit.

Als je één van deze sterrenbeelden bent zit je vol passie in de slaapkamer

Reageer op artikel:
Confessions: ‘Ik heb gezoend met de nieuwe vriend van mijn moeder’
Sluiten