4 gezonde groene groenten die geweldig zijn voor je huid en haar

Je weet vast wel dat groenten heel goed voor je zijn. En vast ook dat je er 200 gram minimaal van moet eten per dag. En dat het een verstandigere keuze is dan een burger is ook niet onbekend. Maar wat doen groenten nou precies? We kozen 4 gezonde groenten uit om eens dieper op in te gaan wat ze doen met je huid en haar

Avocado

Avocado is heerlijk door je salade, op toast en het staat bekend als superfood. Maar wat is het effect op je huid en haar nou eigenlijk? Het is rijk aan vitame C, E en K. Vitamine C helpt je huid om collageen aan te maken. Dat zorgt er weer voor dat je huid en gezond en jong uit blijft zien. Vitamine E bevat veel antioxidanten. Dit beschermt je huid van schadelijke stoffen van buitenaf en het werkt als een moisturizer voor je haar. En avocado helpt ook nog eens om je roodheid en onregelmatigheden tegen te gaan. Fijn. Het enige wat er niet helemaal klopt is dat avocado stiekem een fruitsoort is. Maar aangezien veel mensen denken dat het een groente is vonden we het legitiem genoeg om ‘m op te nemen in dit rijtje.

Boerenkool

Als Nederlanders kennen we boerenkool van de échte stamppotten. Maar inmiddels is er een boerenkool rage aan de gang. Als hét nieuwe superfood is het overal razend populair. In smoothies en in salades bijvoorbeeld. Ook is het vaak de favoriete groente van modellen. Waar het goed voor is? Het zit vol met vitamine A, C en vezels. Vitamine C hebben we al uitgelegd bij de avocado. Vitamine A helpt lijntjes tegen te gaan. Retinol wordt namelijk afgeleid uit vitamine A en laat dat nu hét anti-aging ingredient zijn dat daadwerkelijk effect heeft. De vezels zorgen er weer voor een gezonde darmflora en een glanzende huid.

Rucola

Eet je salade met rucola. Rucola bevat zwavel. En waar je nu denkt hè? Is zwavel niet slecht voor je? Is het antwoord dat natuurlijke zwavel in rucola juist geweldig is voor je huid. Het helpt bijvoorbeeld acné tegen te gaan.

Spinazie

Ook spinazie is hét ingredient voor je smoothie. Het bevat veel ijzer wat een belangrijk ingredient is voor gezond haar, een gezonde huid, en gezonde nagels. Ook bevat spinazie vitamine B wat bekend staat als de beste vitamine voor je haar. Hier wordt het namelijk sterk en glanzend van.

Reageer op artikel:
4 gezonde groene groenten die geweldig zijn voor je huid en haar
Sluiten