Renée
Renée Love & Seks 23 apr 2020
Leestijd: 2 minuten

Als je relatie over de volgende 6 eigenschappen beschikt is het een gezonde relatie

Iedere twentysomething vrouw in een relatie heeft deze vraag weleens in haar hoofd gehad: zit ik in een gezonde relatie? Is dit hoe liefde hoort te zijn? Omdat iedere relatie uniek is kun je niet enkel ja of nee antwoorden. Wat we wél kunnen doen is de juiste signalen met je delen.

Van Dale zegt het volgende over het woordje gezond voor relatie; lichamelijk in orde, niet ziek: gezond en wel; gezonde ideeën van inzicht getuigend; een gezond bedrijf winstgevend. Heilzaam: een gezond klimaat. Maar hoe gezond is jouw relatie?

Signalen dat je in een gezonde relatie bent

Zit je in een gezonde relatie? Het antwoord is ‘ja’ als je de volgende tekenen herkent:

1. Je praat in iedere situatie met respect tegen elkaar

Het maakt voor jullie niet uit of het goed gaat of jullie knallende ruzie hebben. Eén ding is iets wat bij jullie hoog in het vaandel staat: jullie praten met respect tegen elkaar. Uitschelden is uit den boze.

2. Je steekt evenveel moeite en liefde in de relatie als je partner

Een duidelijk signaal van een gezonde relatie is wanneer jullie allebei evenveel moeite doen voor elkaar. Wonen jullie samen en verdelen jullie de huishoudelijke taken eerlijk? Dan ben je een team en goed op weg.

3. Je hebt een eigen leven naast de relatie

Natuurlijk is het belangrijk dat jullie graag samen zijn en hier tijd voor vrijmaken. Aan de andere kant is het een goed teken als jullie daarnaast een eigen leven hebben. Allebei eigen hobby’s hebben en een eigen vriendengroep hebben náást de relatie is een sterk teken.

Lees ook: Als je over deze 9 dingen kan praten in je relatie zijn jullie meant to be

4. Je vult elkaar aan

Niemand is perfect, dus je partner ook niet. Jullie weten inmiddels elkaars gebruiksaanwijzing en vullen elkaar aan. Herkenbaar? Dan is het een goed teken voor een gezonde relatie. Ja, het is moeilijk als je lover veel stress heeft, maar door goed te blijven communiceren gaan jullie er zo goed mogelijk mee om.

5. Je praat over je seksleven

Het gaat in een relatie niet om hoe vaak je seks hebt. Zijn jullie allebei tevreden met jullie seksleven? Dan is dat helemaal prima. Het gaat er uiteindelijk om hoeveel vervulling jullie elkaar geven. Voor de het ene koppel is dat eens per week, terwijl het andere koppel om de dag seks heeft.

6. Je voelt je veilig in de relatie

Een heel positief signaal voor een gezonde relatie is wanneer jullie je allebei veilig voelen in de relatie. Mentaal en fysiek. Is je lover de eerste persoon die je belt als er wat mis is of als er wat te vieren valt? Durf je je emotioneel compleet open te stellen en hij of zij ook? Gefeliciteerd, dan heb je een gezonde relatie.

Lees ook: Waarom iedere vrouw naast haar relatie óók nog een beste vriend nodig heeft

Reageer op artikel:
Als je relatie over de volgende 6 eigenschappen beschikt is het een gezonde relatie
Sluiten