Rosa Tettero
Rosa Tettero Beauty & Style 18 januari 2017

Gezonder haar zonder je haar korter te laten knippen: het kan dankzij deze techniek

Je bleekt je haar, stijlt of krult je haar, nog een keer en nog een keer. Je gebruikt haarmaskers om het weer goed te maken maar we weten: gespleten haarpunten blijven gespleten. Als je je haar weer een fresh look wilt geven zit er maar één ding op: weg met alle punten. Maar we zitten niet te wachten op korter haar. Deze techniek is daarom jouw vriend:

Hair Dusting

‘Hair dusting’ ofwel ‘haar afstoffen’, is een techniek die wordt gebruikt wanneer je gespleten haarpunten hebt, zonder ze eraf te knippen. Dat betekent gezonder haar terwijl jij de lengte waar je zo blij mee bent, behoudt.

Wat de kapper doet, is je haar eerst helemaal glad strijken, zodat de gespleten haarpunten goed zichtbaar zijn. Deze steken dan namelijk naar buiten. En daar wil je vanaf.

De meeste kappers gebruiken deze techniek niet, omdat het namelijk erg veel tijd kost. Het is zelfs alsof je haar voor de tweede keer geknipt wordt nadat het knippen en in model brengen al is gedaan. ‘Hair dusting’ is meer een verzorgende techniek, in plaats van een normale knipbeurt.

Doei lelijke haarpunten

Deze techniek werkt voor elk haartype. Het enige is dat je haar glad moet zijn zodat de beschadigde uiteinden geknipt kunnen worden. Je haar wordt er níet dunner van, als je daar al bang voor was. Juist het tegenovergestelde is het effect. Het beschadigen is juist gestopt met het afknippen van de gespleten punten.

Mocht dit jouw uitkomst zijn, ga dan naar een goede kapper die deze techniek beheerst en jij zult weer met een volle gezonde bos haar over straat paraderen:LEES OOK:
Geniaal! 7 x handige tips zodat je na het sporten niet je haar hoeft te wassen

Reageer op artikel:
Gezonder haar zonder je haar korter te laten knippen: het kan dankzij deze techniek
Sluiten