Renée
Renée Reizen 4 jun 2018

Moeder-dochter weekendje! 5 redenen waarom Giethoorn dé bestemming is

De zon schijnt en je hebt zin in een moeder-dochter weekendje, zodat jullie wat quality time hebben. Ibiza is dan natuurlijk de perfecte bestemming, maar wat als je eens in Nederland wil blijven? Dan is Giethoorn dé bestemming waar jullie een weekend lang de tijd van je leven hebben. Giethoorn is een prachtig dorpje in het oosten van ons land. Zodra je bij het dorp arriveert weet je meteen waarom er jaarlijks super veel mensen naar het dorp komen. Benieuwd waarom jij ook zou moeten gaan? Hierbij vijf redenen.

1. Giethoorn is het Venetië van Nederland

Het klinkt een beetje cliché, maar het is wél waar. Giethoorn wordt niet voor niets het Venetië van Nederland genoemd. Het is er ontzettend pittoresk.

Per boot of per fiets verken je het dorpje het beste en eerlijk, wat is er nu leuker dan met je bootje aanmeren bij een restaurant voor een goede lunch of heerlijk diner?

2. Je kunt in Giethoorn super chill varen

Als je naar Giethoorn gaat moet je eigenlijk wel zo’n mooie sloep huren. Dat is dé manier om het dorp en de prachtige omgeving te verkennen. Helemaal als de zon lekker schijnt is dit de leukste activiteit om samen met je moeder te doen.

Vergeet niet om je bikini aan te trekken, want er zijn plekjes waar je lekker het water in kunt springen als je even verkoeling wil zoeken.

3. Het eten is er heerlijk

Aan het water van Giethoorn zijn veel restaurants gevestigd. Het enige wat je hoeft te doen is met je bootje aanmeren om vervolgens met je lieve moeder op het terras te gaan zitten. Ga bijvoorbeeld eten bij het idyllische restaurant de Rietstulp of bij het twee Michelin sterrenrestaurant De Lindenhof.

4. Naast het varen is er nog meer te beleven in Giethoorn

Gezellig een weekendje met je moeder varen is waarschijnlijk de nummer 1 reden waarom je met je moeder een weekendje naar Giethoorn zou gaan. Maar aan wal valt er natuurlijk méér te beleven. Als je moeder een blues liefhebber is ben je op 17, 18 en 19 augustus hier aan het goede adres tijdens het blues festival.

Maar naast muziek (en theater) kun je workshops volgen, fietsen en zelfs aan je summer body werken op een paddle board. Om vervolgens natuurlijk weer een wijntje te drinken, want balans. En met meer dan 176 bruggen die het dorp telt weet je zeker dat er minstens één is die prachtig in je Instagram feed past.

5. Ondanks de mensen is het er heel rustig

In Giethoorn gaat het er lekker rustig aan toe. Ja, er zijn in het hoogseizoen veel mensen, maar auto’s kom je in het dorp niet tegen. Vrij logisch, want waarom zou je die nodig hebben met een boot voor de deur? Juist dat geeft het dorpje nóg meer charme.

Genoeg redenen om nu snel een weekendje Giethoorn met je liefste mama te boeken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Moeder-dochter weekendje! 5 redenen waarom Giethoorn dé bestemming is
Sluiten