Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Nieuws 29 november 2017

Gingle bells: Er bestaat nu gin met goudsnippers, precies op tijd voor de feestdagen

Gin is er in allerlei soorten en maten. Sinds de populariteit van het drankje is gestegen, zijn de aantal varianten dat ook. Er bestaat inmiddels aardbeien gin, unicorn tranen gin, roze gin en zo kunnen we nog wel even door gaan. Vanaf vandaag kunnen we daar ook nog gin met goudsnippers aan toevoegen. Hulde voor de gin makers.

Met de aankomende feestdagen in ons vizier, komt deze gin met goudsnippers précies op tijd. De decembermaanden staan altijd al in het teken van glitters. Nu zijn die glitters ook nog eens aan ons lievelingsdrankje toegevoegd.

Gin met goudsnippers

De naam van deze behoorlijk over de top gin is Yultide gin. De gin heeft volgens de makers de smaak van goud (hoe dat dan ook mag smaken) en van twee soorten hars namelijk olibanum en mirre. Olibanum is een frisse citrus geur terwijl mirre wat meer kruidig is. Goud, olibanum en mirre zijn ook de drie offers die de Drie Koningen schonken aan het kind Jezus. Kortom, een echte kerstgin.

Daar houdt het niet bij op. De gin is gemaakt van nog 24 (!) smaken waaronder dennenaalden, walnoten, kaneel en gingerbread. Inderdaad, alle smaken die je doen denken aan Kerstmis en de winter en aan goldstrike. De goudsnippers zijn gemaakt van 24 karaat goud.

Als je de gin schudt heb je een persoonlijke sneeuwbol. Alleen dan niet met sneeuwvlokken maar met alcoholisch goud. Een volwassen speeltje.

Ben je inmiddels bang dat de gin onbetaalbaar is? Het valt op zich mee. De gin met goudsnippers kost 34,95 pond wat omgerekend ongeveer 40 euro is. Niet heel goedkoop, maar wel de moeite waard als je een originele gin wil drinken met goud er in. Wat dat verdien je tijdens de feestdagen. Happy holidays!

Toch liever de roze gin? Dat kan ook Hier lees je er alles over.

Reageer op artikel:
Gingle bells: Er bestaat nu gin met goudsnippers, precies op tijd voor de feestdagen
Sluiten