Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Nieuws 1 november 2017

Dol op gin tonic, bier of zwarte koffie? Dan ben je volgens onderzoekers gestoord

Het komt niet uit onze mond. Maar helaas is het wel bewezen. Liefhebbers van bittere drankjes zoals gin tonic, bier en zwarte koffie schijnen gewoon, ehm tsja, knettergek te zijn eigenlijk.

We kennen allemaal wel die ene vriendin die opstaat met zwarte koffie, ’s avonds in de kroeg graag een biertje drinkt en in de club een gin tonic achterover slaat. Of, misschien ben je het zelf wel. Dan moet je wel eens gehoord hebben dat je een beetje gek bent. Want volgens onderzoekers hebben liefhebbers van een bittere smaak een behoorlijk steekje los.

Gin tonic en zwarte koffie

Volgens een recente studie uitgevoerd op de Austria´s University of Innsbruck is er een verband tussen het drinken van gin tonic, bier en zwarte koffie en psychopathische neigingen.

Aan het onderzoek deden maar liefst 1000 mensen mee. Uit het onderzoek bleek dat de mensen die een voorkeur hebben voor de bittere smaak ook eerder neigen naar het beschikken van kwaadwillige persoonlijkheidskenmerken.

Maar hier bleef het niet bij. Het bleek ook dat de voorkeur naar de bittere smaak geassocieerd werd met psychopathie, alledaagse sadisme en altruïsme.

Een behoorlijk heftig rijtje. Maar, een beetje gek is ook wel leuk toch?! Geen reden om die heerlijke drankjes te laten staan. Zonder word je namelijk pas écht gek.

Je bent misschien knettergek, maar ook knetterleuk:
Dit is waarom meisjes die gin-tonic drinken de allerleukste meisjes uit de kroeg zijn

Reageer op artikel:
Dol op gin tonic, bier of zwarte koffie? Dan ben je volgens onderzoekers gestoord
Sluiten