Rosa Tettero
Rosa Tettero Gezondheid 23 apr 2018

Cheers! Gin tonic voorkomt je hooikoorts klachten volgens de wetenschap

Jeukende ogen, snotterneus en continu niezen. Herkenbaar? Dan behoor je tot de ruim drie miljoen Nederlanders met hooikoorts. Een minder leuke bijkomstigheid van deze tijd van het jaar, want je bent gewoon de sjaak. Er zijn veel middeltjes voor, maar van deze worden we heel erg blij. Gin tonic zou je hooikoorts verminderen. Hoera.

Nog een goede reden voor gin tonic

Sla die flessen gin en tonic maar vast in. Volgens Asthma UK verminderen bepaalde alcoholische drankjes de klachten die je van hooikoorts krijgt. Hell yeah.

Het drankje waar we het vooral over hebben is de overheerlijke zomerse gin tonic. Daar zitten minder histamines en sulfieten in. Stofjes die normaal zorgen voor allergische reacties.

Ai, geen wijn meer

Vermijd vooral rode wijn, dit is de belangrijkste boosdoener voor het aanwakkeren van je allergie. Daarna volgt witte wijn, bier en cider.

Om ervoor te zorgen dat je allergische reacties wegblijven, kun je beter switchen naar gedestilleerde dranken. Iets sterkers. Zoals gin tonic, waar veel minder histamines en sulfieten in zitten.

Voorkom waterige ogen en honderd keer niezen en overtuig je werkgever of docent dat dit jouw medicijn is tegen hooikoorts. Een mooier excuus voor een koude gin tonic is er niet.


Je kunt dit ook eens proberen:
OEH! Zoenen helpt om je hooikoorts tegen te gaan

Reageer op artikel:
Cheers! Gin tonic voorkomt je hooikoorts klachten volgens de wetenschap
Sluiten