Deze gin-tonic pannenkoeken zijn het beste wat je ooit hebt gegeten

Good To Know

Of het nu ochtend, middag of avond is: er is nooit een slecht moment om een stapel pannenkoeken te eten. Helemaal niet als je fan bent van pannenkoeken én gin-tonic. Deze gin-tonic pannenkoeken zijn namelijk heerlijk om nú nog te maken.

Grote kans dat je er nog nóóit aan hebt gedacht om gin-tonic pannenkoeken te maken. Maar dat is helemaal oké: eens moet de eerste keer zijn. En tijdens die eerste keer is het natuurlijk het leukst als je je girlsquad uitnodigt voor de proeverij.

Gin-tonic pannenkoeken maken

Het lukt zelfs de grootste keukenkluns om deze pannenkoeken te fabriceren. Oké, tenzij je ze natuurlijk te lang in de pan laat zitten en het aanbrandt. Hoe dan ook. Voor dit heerlijke hapje heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • Het sap van 1 citroen en 1 limoen
  • Schil van de citroen en limoen
  • 3 eetlepels suiker
  • 3 eetlepels gin
  • 200 gram zelfrijzend bloem
  • 1 ei
  • Blikje gin-tonic
  • 50 ml melk
  • Klontje boter

Het recept

  1. Pers de citroen en limoen uit. Vergeet niet om de schil te raspen.
  2. Maak een gin-tonic siroop door het sap van de citroen en limoen in een pan met suiker en gin te doen. Breng aan de kook.
  3. Meng de bloem, het ei en een gin-tonic blikje in een andere kom. Blijf mixen tot de substantie glad is.
  4. Verwarm de pan met het klontje boter en gebruik een lepel om kleine pannenkoeken te maken.
  5. Klaar? Vergeet dan niet om je heerlijke gin-tonic siroop over de je pannenkoeken te besprenkelen. Voeg als finishing touch de rasp toe.

Geloof ons, zulke chille pannenkoeken heb je waarschijnlijk nog nooit gegeten. En je hebt een goede reden om het te eten. Gin tonic helpt namelijk tegen hooikoorts. Bon appetit!