Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Love 13 okt 2015

5 x date tips van een professionele matchmaker voor de girlbosses onder ons

Girlbosses zijn alles behalve doorsnee vrouwen. Ze zijn onafhankelijk en ontzettend gepassioneerd in hun werk. Eigenlijk willen ze op álle vlakken in hun leven succesvol zijn en doen daar alles voor, het zijn bijzondere karakters. Echter kan het soms lastig zijn op liefdesgebied…

Als je een sterke, zelfverzekerde vrouw bent kan dit kan wel eens problemen opleveren als het op daten aankomt. Gelukkig heeft een vrouwelijke matchmaker uit Los Angeles, die ook een echte Girl Boss is, een aantal geniale tips. Deze tips gaan jou helpen om nog steeds een ware girl boss te zijn en te blijven.

Tip 1: Don’t compete, celebrate

Als je aan het daten bent is er een grote kas dat je het veel over je werk hebt. Het is tenslotte één van je grootste passies. Dit is uiteraard niet erg, maar je het is wel belangrijk om te weten hoé je iets vertelt en op wat voor manier. Het gaat er niet om wie drukker is, meer geld verdient of succesvoller is. Het gaat erom dat je elkaar support in wat je doet. Maak er daarom geen wedstrijdje van.

Daarom geeft de L.A. Matchmaker ook het volgende advies: ‘Girl bosses, listen up: When you are dating, take a look at where this guy is within his life.’ Wat ze hier mee bedoeld is dat het belangrijk is te achterhalen of deze man net zo gepassioneerd is over zijn baan als dat jij dat bent. Zoek op voorhand al een man die zelfverzekerd is, enthousiast over zijn carierre en waar je je enthousiasme mee kan delen. Als hij dit niet is wordt het waarschijnlijk een avond vol irritaties van beide kanten.

Tip 2: Wees niet te intimiderend

Succesvolle vrouwen kunnen intimiderend overkomen. We hebben het niet alleen over je glansrijke carierre maar ook de manier waarop je dingen doet. De kans is namelijk groot dat je nogal zelfredzaam bent en daardoor de man een beetje ondersneeuwt. Een man heeft echter de behoefte om zich een echte man te voelen waardoor dit wel eens een mismatch kan zijn.

Het gaat om de kleine dingen waarvan jij vindt dat je het prima zelf kunt doen maar wat je eigenlijk écht aan hem over moet laten. Ga bijvoorbeeld niet zelf de serveerster seinen als je klaar bent met je sushi of als nog een glas wijn wilt. Laat hem de vork oppakken die op de grond valt. Het voelt misschien een beetje aanstellerig voor jou om dit te doen, maar hij wil voelen dat jij hem nodig hebt, écht waar.

Tip 3: Laat hem leiden

Echte girl bosses zijn altijd twee stappen verder dan de ander. Het is voor jou dan ook de normaalste zaak van de wereld om nieuwe onderwerpen aan te snijden als er een stilte valt. Of nog beter gezegd, je laat niet eens ruimte voor een stilte. Laat hem die stiltes in vullen. Zo voelt hij zich ook nuttig in jullie gesprek. Laat hem de deur openhouden voor jou en helpen om je jas aan te doen. Wellicht denk je dat dat niet nodig is aangezien jij dichter bij de deur staat of je jas zelf al vast hebt. Maar ga gerust even een stap naar achter en laat hem die deur opendoen of overhandig je jas. Zoals de L.A. Matchmaker zegt: ‘A man can only be a gentleman if you let him.’

Tip 4: Je hoeft niet het stereotype vrouw te zijn

Dat ben je namelijk niet. En klaarblijkelijk is hij daar ook niet naar op zoek, anders zou hij niet met je daten. Focus je niet te veel op de standaard sexy dingen die vrouwen horen te doen volgens de boekjes. Leg je focus op wat hij zegt en hoe hij jou laat voelen. Je diepgang is hoogstwaarschijnlijk je grootste kracht. En dat maakt dat hij jou zo ongelooflijk sexy vindt.

Tip 5: Betrek hem in jouw succes

Of je nou promotie maakt op je werk of een andere groot succes behaald, betrek hem erbij. Het wordt voor hem nogal lastig om net zo enthousiast over jouw werk te zijn als jij bent als je hem niet echt betrekt bij jouw werkleven. Neem hem mee naar bedrijfsuitjes en andere werkgerelateerde events. Wees daarnaast ook enthousiast over zijn werk. Zoals de L.A. Matchmaker zegt: ‘When you celebrate each other’s success and include him in yours, he will feel pride, passion and, most importantly, needed.’ Amen.

Ben jij alles behalve een studiebol?

Don’t worry, het zegt namelijk niets over hoe succesvol je later wordt. Klik op de foto om het te lezen:

Reageer op artikel:
5 x date tips van een professionele matchmaker voor de girlbosses onder ons
Sluiten