Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Love 7 okt 2015

Girl trouble: 11 idiote dingen waar alle vrouwen zich druk om maken

Misschien zegt je vriendlief wel eens tegen je: 'Schat, maak je niet zo druk, dat doen wij mannen ook niet.' En daar heeft hij eigenlijk helemaal gelijk in. Vrouwen piekeren nou eenmaal wat sneller dan mannen. Hoogstwaarschijnlijk kan jij je dan ook druk maken over de volgende dingen:

1. Die extra kilo die je bent aangekomen op vakantie

Je wordt letterlijk gek als je terug bent van een heerlijke vakantie en je ontdekt dat je bent aangekomen, wat een ellende. Je maakt direct rigoureuze besluit om te beginnen met een crash dieet en elke dag te sporten. Je vriend kijkt je aan alsof je gek bent geworden..

2. Of je vriendin na jullie discussie nog boos is

Je bent bang dat je een opmerking hebt gemaakt die echt niet goed is gevallen. Je ligt dan ook in bed te piekeren over wat een trut ze jou nou vindt en dat jullie vriendschap nooit meer hetzelfde wordt. Na een week zie je pas in dat er eigenlijk niets aan de hand was. Jullie waren allebei een beetje dronken en het doet haar nog weinig.

3. Of je wel het juiste hebt gezegd tijdens je sollicitatiegesprek

Na je sollicitatiegesprek ga je alles opnieuw in je hoofd afspelen en uiteraard bedenk je genoeg dingen die je hebt gezegd die niet handig waren. In werkelijkheid ben je gewoon jezelf geweest en eerlijk en dat kan nooit verkeerd gaan. Je dacht weer eens te veel na.

4. Of je make-up en haar wel perfect zit tijdens een date

Je gaat dan ook regelmatig naar het toilet puur om je make-up te checken. En als je dan weer aan tafel zit bedenk je je opeens dat je misschien toch iets te veel poeder op hebt gedaan. Zo gaat het ongeveer de hele avond. Hij vond vast en zeker dat je er beeldig uit zag.

5. Of die opmerking van die jongen gemeend was of een flauw grapje

Hij zei namelijk dat je eindelijk weer een beetje kleur op je wangen had nadat je vertelde dat je een beetje brak was. Hij zal het vast lief en met een knipoog bedoelen maar jij weet nu zéker dat hij je lelijk vindt of dat je er belabberd uitziet. Zo niet nodig. Moet je nagaan wat voor een leven mannen zouden hebben als ze zichzelf alles aantrekken wat hun vrienden zeggen?

6. Waarom niemand je instagramfoto liked

En hij is zó goed gelukt vond je zelf. Alleen word je nu toch wel een beetje onzeker en bel je zelfs je beste vriendin op om haar mening. Misschien zijn mensen gewoon druk met andere dingen dan jouw Instagram in de gaten te houden?

7. Waarom je crush je niet antwoord op Whatsapp terwijl hij het wel heeft gelezen

Je haalt je meteen van alles in je hoofd. Hij zal zijn interesse wel zijn verloren, of jou toch niet mooi genoeg vinden. Je gaat ook direct al je Whatsappjes terug lezen in de hoop dat je kunt achterhalen waarom hij niet meer reageert. Een uur later stuurt hij je een lief berichtje dat hij in de auto zat en niet zo snel kon antwoorden.

8. Of er iets is als hij stil of een beetje afwezig is

Je vriend is gewoon een beetje moe. Niets om je druk over te maken. Ondertussen heb je hem al voor alles uitgemaakt, het arme schaap.

9. Dat je niets hebt om aan te trekken

Je trekt alles uit je kast en je hebt werkelijk niets wat je die dag staat. Je kan wel in huilen uitbarsten omdat je leven bestaat uit alleen maar kleding dat niet mooi zit of niet matcht met wat je voor ogen had. Als je tot bezinning bent gekomen ziet het er allemaal een stuk rooskleuriger uit en zie je weer in hoe belachelijk veel je hebt.

10. Hoe je eruitziet in bikini

Of niemand je vetrolletjes ziet, of de striae die je hebt opgelopen in de puberteit. En ook nog eens over je borsten, zijn ze wel het goede formaat? Girl, iedereen kijkt waarschijnlijk naar je omdat je er verdomd goed uitziet. Maak je geen zorgen en neem een voorbeeld aan mannen. Zij zijn soms zelfs trots op hun bierbuikje. Of jij het mooi vindt is een ander verhaal, maar hij voelt zich er in ieder geval goed bij.

11. Wat een ander van je vindt

Serieus, mannen maken zich veel minder zorgen om wat een ander van ze vindt. Jij maakt je al zorgen als je op een feestje komt of als je nieuwe collega’s hebt. Je wilt namelijk dat iedereen je te gek vindt. Probeer het van je af te zetten, want je kan niet door iedereen even leuk gevonden worden. Jij bent immers ook niet de beste vriendin van de rest van de wereld.

We denken niet alleen idiote dingetjes, maar doen ook idiote dingen uit de naam der liefde:

Je negeert hem in de hoop dat hij je aantrekkelijker gaat vinden, don’t think so. Lees de overige dingen door op de foto te klikken:

Reageer op artikel:
Girl trouble: 11 idiote dingen waar alle vrouwen zich druk om maken
Sluiten