Girl up! Mannen stoppen met testen mannenpil vanwege mood swings…

Het blijkt maar weer eens dat wij vrouwen echt het sterke geslacht zijn. Dat wij vrouwen beter tegen pijn kunnen en sowieso beter met stemmingswisselingen kunnen omgaan. Want een experiment met de mannenpil is gestopt. Waarom? Omdat de mannen er moodswings van kregen.

Dit is een gevalletje: ‘meen je toch niet?!’ Maar helaas, we menen het wel. De mannen konden het allemaal niet aan.

Al jarenlang wachten we met spanning op de anticonceptiepil die mannen kunnen slikken. Het is natuurlijk prettig om zelf de touwtjes in handen te hebben, maar hoezo zou je lover niet ook verantwoordelijk zijn voor een zwangerschap? Bovendien is het ook wel lekker als wij vrouwen niet al die hormonen hoeven te slikken.

Mannenpil yes or no?

Volgens een studie is er een mannenpil in ontwikkeling, maar werden de testen gestaakt. De mannen zouden namelijk te veel bijwerkingen hebben. Ze kregen moodswings.

Er is ook een injectie in ontwikkeling die mannen kunnen nemen. Die zou voor 96 procent betrouwbaar zijn. Dat is bijna net zo betrouwbaar als die anticonceptiepil voor vrouwen, die is namelijk voor 99,9 procent veilig. Maar, ook hier gingen mannen klagen.

Twintig mannen klaagden over bijwerkingen. Veertien mannen hadden het over hun humeur en stopten vanwege moodswings. En zes mannen kregen last van huidproblemen als acne, pijn en erectieproblemen.

Toch wordt de studie als een succes gezien. Het bleek immers wel mogelijk om mannen hormonen te geven die er voor zorgden dat vrouwen niet zwanger worden.

Ondanks alle problemen hopen we toch dat die mannenpil er binnenkort gaat komen. En dan is het maar hopen dat je lover mans genoeg is om ‘m te slikken. Of vrouws.

Vond je dit artikel leuk? Dan wil je dit misschien ook lezen: Dit is wat de pil nou echt doet met je libido

Reageer op artikel:
Girl up! Mannen stoppen met testen mannenpil vanwege mood swings…
Sluiten