Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love & Seks 23 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

Waarom girlsnight de allerbelangrijkste avond is

Girlsnights. Een bekend begrip. Een avond om naar toe te leven. Na een hele drukke week op werk ben je eigenlijk bekaf maar dat maakt niet uit. Girlsnights mis je nooit. Waarom niet? Omdat het de beste avond zijn. Punt.

1. De perfecte gelegenheid om belangrijke aankondigingen te doen

Denk aan nieuwe scharrels, nieuwe vriendjes, verandering van carrière, nieuwe woning, of een sappige roddel die je hebt gehoord. Jullie hebben alle aandacht voor elkaar en die tijd kun je goed benutten.

2. Met niemand anders kun je de liefde voor zoetigheid delen

Het liefst een hele tafel vol cupcakes, taartjes, snoepjes, koekjes en natuurlijk chocola. En jullie blijven maar ‘aaaaah’ en ‘oeeeeeh’ en ‘woooooow’ en ‘geweldiggggg’ roepen. En die kreten van geluk creëren een hechte band. Thuis zou je vriend gelijk vragen of je je wel lekker voelt. Maar jouw vriendinnen? Die snappen het tenminste. En niet geheel onbelangrijk, ze zullen ook nooit vragen ‘zou je dat nou wel doen?’ maar ze eten gewoon lekker mee.

3. Het openen van de fles na een lange werkweek

Een girlsnight staat gelijk aan het opentrekken van een wijntje (of twee). Eerst proosten, dan slokje voor slokje genieten. Genieten samen met je liefste vriendinnen. Je hebt het zo verdiend na die werkweek. En een wijntje smaakt nou eenmaal zoveel beter als je het samen drinkt. Alleen is maar zo alleen. En lang niet zo gezellig.

4. Je wordt nooit veroordeeld

Heb jij je laten gaan in op de borrel met collega’s? Of een blunder gemaakt? Of ruzie gemaakt ten onrechte? Het maakt allemaal niet uit. Al was je naakt de Eiffeltoren gaan beklimmen, ze veroordelen je gewoon écht niet. Stort je hart uit, zeg wat je wil zeggen, en geniet van de veroordeelvrije uurtjes.

5. Goede vriendschap

Op zo’n girlsnight herinner je je maar al te goed waarom jullie zulke goede vriendinnen zijn. Soms heb je elkaar even niet gesproken of een tijdje niet gezien. En tijdens deze avond komt alle liefde terug, en herinneringen van vroeger. De meest geweldige momenten, de blunders, alle liefdes die in de afgelopen jaren voorbij zijn gekomen. Koester deze momenten en geef elkaar een extra knuffel. En vergeet vooral niet meteen een nieuwe date in te plannen.

Reageer op artikel:
Waarom girlsnight de allerbelangrijkste avond is
Sluiten