Gister te laat naar bed gegaan? Dat maakt je een gelukkiger mens

Ulgh, het is weer maandag. Je kunt je ogen nauwelijks open houden, je voelt je een zombie. Je verlangt naar koffie. Maar bovenal naar weekend. En was je gisteren maar wat eerder naar bed gegaan, denk je. Toch is dat niet waar, want als je gisteren te lang opgebleven bent, maakt je dat juist gelukkiger.

Huh?! Ja, wakker blijven ’s avonds heeft invloed op je humeur. En dan hebben we het in dit geval over een positieve invloed. Haha, 1-0 voor de avondmensen.

Uit experimenten met depressieve patiënten in een Duits ziekenhuis blijkt dat zes op de tien patiënten zich beter voelden na een nacht doorhalen. Ze waren levendiger, hadden een beter humeur en minder remmingen.

Het heeft allemaal te maken met je hersenen. Hierin zitten zenuwcellen en tussen die cellen zitten contactpunten. Maar mensen met een depressie hebben minder van deze verbindingen dan gezonde mensen. Een nachtje wakker blijven zou hier tegen helpen, hebben de onderzoekers ontdekt.

Wakker blijven maakt je gelukkig

Oké, je hebt hopelijk geen depressie. Maar je kunt je vast wel voorstellen dat langer opblijven je gelukkiger maakt. Aangezien je in die tijd waarschijnlijk je favoriete serie kijkt of tijd doorbrengt met je lief of beste vriendinnen.

Voel je niet te schuldig als je te laat gaat slapen. Het maakt jou tot een leuker mens.

Vond je dit artikel leuk? Lees dit dan ook even: Score! Mensen die snoozen zijn creatiever

Reageer op artikel:
Gister te laat naar bed gegaan? Dat maakt je een gelukkiger mens
Sluiten